12ο  Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού: Έναρξη με την Ανδρομάχη του Ευριπίδη

    12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού: Έναρξη με την Ανδρομάχη του Ευριπίδη

    Ανοίγει η αυλαία στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων

    με δωρεάν είσοδο για το κοινό

    Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» ανοίγει η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου. Το αντιπολεμικό αριστούργημα  της αρχαίας δραματουργίας, έμπλεο συμβολισμών και διαχρονικών μηνυμάτων, παρουσιάζεται από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» με την είσοδο να είναι δωρεάν για το κοινό.

    Σύμφωνα με το σημείωμα της «Αιχμής» η Ανδρομάχη είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών. Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης, η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης, η πορεία της και η συντροφικότητά της. Η ηρωίδα γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι’ αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

    Το έργο έχει αποδοθεί στα νέα ελληνικά από τον Κώστα Πολιτόπουλο και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαϊδη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Αγγελάκης ενώ τα κουστούμια η Όλγα Σχοινά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο (Ανδρομάχη) βρίσκεται η Φωτεινή Φιλοσόφου ενώ στους υπόλοιπους ρόλους οι Γιάννης Νικολαϊδης, Ισίδωρος Σταμούλης, Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη και Γιάννης Τσιώμου.

    «Προσκαλούμε τους φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού»

    πηγή https://proini.news

     

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow