Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

    Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

    ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ- Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού πραγματοποιούν την  Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ στον προαύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στην Γαστούνη εκδήλωση με θέμα «Σμύρνη: Μια πόλη ευλογημένη κι απ’ τη λογοτεχνία παινεμένη». Ένα ταξίδι στ’ ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια.

     

    Ενα ταξίδι στα ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας, μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια , την προσεχή Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο της Παναγιάς Καθολικής Γαστούνης.

    Επιμέλεια εκδήλωσης- κειμένων: Μαρία Παρίση

    Αφηγήσεις- απαγγελίες: Μαρία Παρίση, Καίτη Γιατρά, Διονυσία Βαρβαρίγου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Σάκης Βούρτσης, Ανδρέας Λευθεριώτης.

    Προβολή διαφανειών Χρήστος Σχοινάς.

    Στην εκδήλωση ζωντανή ορχήστρα θα ερμηνεύσει παραδοσιακά, Σμυρναίικα και Μικρσιάτικα τραγούδια.

    Ορχήστρα: Δήμητρα Τσατσού, Ανδρέας Λευθεριώτης, και Σάκης Βούρτσης τραγούδι, Γιώργος Μάλλιαρης κιθάρα, Δημήτρης Μπουκουβάλας πιάνο και Αλέξανδρος Παρίσης ουτι.

     

    Επίσης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ ο Δήμος Πηνειού, το ΝΠ Πολιτισμού και ο Μορφωτικός Σύλλογος  Γλύφας «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στη Γλύφα», με κύριο ομιλητή τον κ. Νίκο Αντ. Δεμερτζή Δ/ντή Γυμνασίου και συγγραφέα του βιβλίου που έχει τίτλο της ομιλίας του και θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Πηνειού –Ν.Π. Πολιτισμού. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί.

    Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Γλύφας, θα ακολουθήσει ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Μπαλτά ενώ στις 11 π,μ θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής στην πλατεία Γλύφας. Η εκδήλωση μνήμης θα τελειώσει με κατάθεση στεφάνων.

     

    Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

    mikra asia2 723x1024

    Πηγή 

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow