13 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις πριν τα 30

    13 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις πριν τα 30

     
     

    Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να κόψεις τις κακές συνήθειες που σε κρατούν πίσω σε κάθε τομέα της ζωής σου. 

    Ποιες είναι αυτές; 

    1. Αναβάλλεις τελευταία στιγμή τα ραντεβού με τους φίλους σου

    Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος πραγματικά σοβαρός λόγος, το να ακυρώνεις τελευταία στιγμή το brunch ή το δείπνο με έναν φίλο σου είναι τουλάχιστον ανευθυνότητα. 
     

    2. Ξοδεύεις πολλά χρήματα σε φθηνά ρούχα

    Δύσκολοι καιροί, θα συμφωνήσουμε, αλλά μετά τα 30 χρειάζεσαι περισσότερο μια κλασική, ποιοτική τσάντα που κοστίζει 200 ευρώ, παρά 15 trendy τσάντες από high street καταστήματα με τα ίδια χρήματα.
     

    3. Είσαι εθισμένη στο online dating

    Ο άνθρωπος που κάνεις chat εδώ και τρεις εβδομάδες δε σου έχει ζητήσει να βγείτε; Ίσως, δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Αποδέξου το και προχώρα - εκεί στα δεξιά, στη μπάρα, υπάρχει ένα γοητευτικός νεαρός. Και δεν έχει Tinder (ελπίζουμε!).
     

    4. Φοβάσαι να ζητήσεις αύξηση

    Μια μελέτη του 2015 βρήκε πως σχεδόν το 60% των εργαζομένων δε ζητούν αύξηση γιατί νιώθουν άβολα να το κάνουν. Όλοι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να αποδεικνύουμε την αξία μας καθημερινά. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρωνόμαστε σύμφωνα με την αξία των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Το να ζητήσεις αύξηση, αν πραγματικά πιστεύεις πως την αξίζεις, δεν είναι τόσο τρομακτικό. 

    5. Παραλείπεις την περιποίηση της επιδερμίδα σου

    Εκτός από τα βασικά, όπως το να πλένεις το πρόσωπο σου πρωί και βράδυ ή να μην πειράζεις τα σπυράκια σου, οφείλεις να επενδύσεις σε εξειδικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στον τύπο της επιδερμίδας σου. 

    6. Χρησιμοποιείς υπερβολικά τη λέξη "συγγνώμη"

    Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά στ'αλήθεια δεν υπάρχει λόγος να απολογηθείς για το ότι απάντησες σε ένα γραπτό μήνυμα μετά από 2 ώρες. Ή γιατί έμεινες στο σπίτι την Παρασκευή το βράδυ επειδή δεν ήθελες να ξοδέψεις χρήματα και προτιμούσες να κοιμηθείς. 

    7. Νιώθεις ενοχές για την επιτυχία σου

    Αν κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου ή ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, μπορεί να συμβεί κάτι περίεργο (αλλά συνηθισμένο): οι άνθρωποι προσπαθούν να σε αποθαρρύνουν. Μην τους αφήσεις να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα. Οι άνθρωποι που πραγματικά σε στηρίζουν θα είναι χαρούμενοι για σένα. 

    8. Μένεις με ένα σύντροφο που σε κάνει να νιώθεις οτιδήποτε λιγότερο από υπέροχα

    Γνωρίζουμε καλά πως οι σχέσεις έχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά γενικά ο σύντροφός σου θα πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια, χαρά και αγάπη. 

    9. Δεν κάνεις αποταμίευση

    Σοβαρά;

    10. Τσακώνεσαι με τους γονείς σου

    Οι γονείς μας, συχνά, μας εκνευρίζουν, αλλά το να συμπεριφέρεσαι - ακόμα - ως έφηβη δε βοηθά. Δεν θα είναι δίπλα σου για πάντα, οπότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους αντιμετωπίζεις με σεβασμό. 

    11. Περιμένεις τον "έναν και μοναδικό"

    Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει χωρίς να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους. Ο "ένας και μοναδικός", όπως τον έχεις φανταστεί, δεν υπάρχει σίγουρα - ελπίζουμε να το έχεις διαπιστώσει. 

    12. Ελέγχεις συνέχεια το κινητό σου κατά τη διάρκεια του γεύματος

    Είτε είσαι με φίλους είτε με την οικογένεια σου, είναι αγένεια να ασχολείσαι με το κινητό σου κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στο τραπέζι. Το endless scrolling στο Instagram μπορεί να περιμένει, όπως επίσης και το μήνυμα από το καινούριο σου φλερτ. 

    13. Δεν ασκείσαι... ποτέ 

    Δεν χρειάζεται να τρέξεις στον επόμενο Μαραθώνιο ή να "τιμωρήσεις" τον εαυτό σου με πολλά βάρη. Αν πιστεύεις πως σιχαίνεσαι τη γυμναστική, μπορείς να βρεις κάτι που αγαπάς. Εκεί έξω, τα fitness trends είναι αναρίθμητα που αποκλείεται να μη σε κερδίσει κάτι - από barre μέχρι yoga. Δεν χρειάζεται να πας γυμναστήριο για να γίνεις fit. +4 μύθοι για το αδυνάτισμα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις.

    πηγή https://www.madamefigaro.gr/

     
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow