Ταξιδεύοντας για δύο μέρες: Tips για να τα χωρέσετε όλα

    Ταξιδεύοντας για δύο μέρες: Tips για να τα χωρέσετε όλα

    Αν υπάρχει ένα πράγμα

    που προσθέτει ένα επιπλέον “βάρος” στο πρόγραμμα του μελλοντικού ταξιδιώτη, αυτό είναι το πακετάρισμα της βαλίτσας. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρονοβόρα κι αγχωτική, ειδικά όταν προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα.

    Παρόλα αυτά, για εκείνα τα σύντομα ταξίδια των δύο ημερών, υπάρχουν αρκετές πρακτικές, οι οποίες αν εφαρμοστούν, μπορούν να σας εξοικονομήσουν αυτόματα πολύτιμο χώρο. Γι΄αυτό κι εμείς, σας τις έχουμε συγκεντρώσει όλες σε αυτό το άρθρο, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο και να σας “λύσουμε”΄τα χέρια. Πάμε να τις εξετάσουμε όλα μαζί!

    1.  Τυλίξτε τα ρούχα σας

    Είτε αποφασίσετε να ταξιδέψετε με μια μικρή βαλίτσα, είτε με ένα σακ-βουαγιάζ, το μυστικό στην οργάνωση των ρούχων σας βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα τα τοποθετήσετε. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι συνηθίζουν να τα διπλώνουν, με την ελπίδα ότι έτσι θα χωρέσουν περισσότερα. Παρόλα αυτά, οι έμπειροι ταξιδιώτες έρχονται για να διαψεύσουν αυτή την άποψη και παρουσιάζουν το τύλιγμα των ρούχων ως την ιδανική τεχνική!

    Για αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε από τα ρούχα που έχουν την τάση να καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο. Τα ανδρικά παντελόνια, οι βερμούδες ή οι ζακέτες, τυλίγονται εύκολα σε ρολά και τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι μπλούζες και τα πουκάμισα, τα οποία με το σωστό τύλιγμα, θα παραμείνουν κι ατσαλάκωτα!

    2.  Φτιάξτε μια λίστα

    Όσο σύντομο κι αν είναι το ταξίδι σας, η δημιουργία μιας λίστας θα σας βοηθήσει να βάλετε σε μια σειρά τις προτεραιότητές σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό, όταν φεύγετε μακριά από το σπίτι σας, να σας μοιάζουν όλα απολύτως απαραίτητα, όμως θέλοντας και μη, θα πρέπει να γίνουν κάποιες περικοπές ως προς τα αντικείμενα και τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας.

    Αντί λοιπόν να τα στριμώχνετε όλα μέσα στην αποσκευή σας, σημειώστε ποιά από αυτά θα σας φανούν πραγματικά χρήσιμα και ποιά όχι. Μάλιστα, αφού μιλάμε για μια διήμερη απόδραση, δε χρειάζεται να πακετάρετε πολλά και διαφορετικά ρούχα. Τρία με τέσσερα σύνολα είναι υπέρ-αρκετά και θα σας εξυπηρετήσουν και στις χαλαρές, αλλά και στις επίσημες εξόδους. Όσον αφορά το νεσεσέρ, θα ήταν σοφό να μείνετε πιστοί στα απολύτως απαραίτητα. Από όλα τα καλλυντικά και τα διάφορα skincare προϊόντα που έχετε, κρατήστε τα πιο βασικά και θα δείτε αμέσως πόσος χώρος θα ελευθερωθεί!

    3.  Αξιοποιείστε τα packing cubes

    Η οργάνωση είναι το Α και το Ω κατά το πακετάρισμα των αντικειμένων και μπορεί να ελαφρύνει σε μεγάλο βαθμό το βάρος της βαλίτσας. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι όσο προσεγμένα κι αν τα τοποθετήσεις, λίγο-πολύ θα παραμερίσουν και θα μπερδευτούν μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο, οι οργανωτικές συσκευασίες ρούχων λαμβάνουν τον πιο βοηθητικό ρόλο.

    Γνωστές κι ως “packing cubes”, αφού παίρνουν το σχήμα κύβου, ικανοποιούν κάθε αποθηκευτική ανάγκη που μπορεί να έχετε. Την ίδια στιγμή, θα καταφέρετε να διαχωρίσετε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος ή τη σκοπιμότητά τους. Επομένως, τα παπούτσια της επιλογής σου μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ξεχωριστό κύβο αποθήκευσης, ενώ τα t-shirts, τα παντελόνια και τα αξεσουάρ σου σε έναν άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε κι εσείς να βρείτε πιο εύκολα τα πράγματά σας, χωρίς να χρειαστεί να τα ανακατέψετε!

    4.  Φορέστε τα ογκώδη σας ρούχα

    Σε κάθε αποσκευή, θα υπάρχουν κι εκείνα τα ρούχα τα οποία δεσμεύουν περισσότερο χώρο, από αυτόν που είχατε υπολογίσει. Ειδικά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε έναν προορισμό με ψυχρό κλίμα, τότε το μπουφάν, το πουλόβερ, οι φόρμες και τα φούτερ, δεν μπορούν να λείπουν από τα πράγματά σας.

    Αν και πολλοί προτείνουν να μπαίνουν κάτω-κάτω στη βαλίτσα, αυτό μπορεί να “υποκλέψει” χώρο από τα άλλα ρούχα. Μια έξυπνη εναλλακτική λοιπόν, είναι τα φορέσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ωστόσο, δε χρειάζεται να ντυθείτε σαν “κρεμμύδι” για να το πετύχετε. Ακόμα κι αν αφαιρεθεί ένα από τα ογκώδη κομμάτια σας, η διαφορά θα είναι εμφανής!

    Τώρα μπορείς να απολαύσεις τη διήμερη εξόρμηση σου χωρίς περιττά άγχη και ανησυχίες. Βάλε σε λειτουργία τα tips που σου παραθέσαμε και κάνε το πακετάρισμα παιχνίδι!

    Κεντρική φωτογραφία: master1305

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow