«Μπαμπάδες με ρούμι» στο 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

    «Μπαμπάδες με ρούμι» στο 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

    Η θρυλική κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»

    * Μια διαχρονική αιχμηρή σάτιρα την Παρασκευή 23/08· 21:00

    Με την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», τη θρυλική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out και το χιούμορ που «σκοτώνει», συνεχίζεται το βράδυ της Παρασκευής το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού. Η αιχμηρή σάτιρα διακωμωδεί επιδέξια την ελληνική κοινωνία που παραμένει, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου, «μεγαλύτερη» από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική και προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. 

    Μα τί είναι αυτοί οι «Μπαμπάδες» επιτέλους ; Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

    Και τι κάνουν τελικά αυτά τα ανόητα καθάρματα; Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος. Τα  τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί…

    Info

    Συγγραφείς / Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

    Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς,  Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

    Τιμή Εισιτηρίου (ταμείο):20€ / Προπώληση: 18€

    Παρασκευή 23 Αυγούστου· 21:00

    Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»

    πηγή https://proini.news

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow