Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει το Ιωβηλαίο των Phantom F4

    Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει το Ιωβηλαίο των Phantom F4

    Την Τετάρτη 28/8 στην 117ΠΜ Ανδραβίδας:

    Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) διοργανώνει, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 και ώρα 17:30, επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 ετών υπηρεσίας του αεροσκάφους F-4, στην 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής, προβολή οπτικοακουστικού υλικού στον χώρο της 338 Μοίρας, στατική έκθεση αεροσκαφών, πτήση σχηματισμού αεροσκαφών F-4 της Μοίρας και πτήσεις με εξομοιωτές F-4.

    50 χρόνια από το 1974

    H Πολεμική Αεροπορία άρχισε να παραλαμβάνει F-4E Phantom II στις αρχές του 1974. Μετά την Κρίση των Ιμίων εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σε 36 αεροσκάφη με κύριους τομείς: (α) Την επέκταση του ορίου επιχειρησιακής ζωής (β) Την αντικατάσταση του ραντάρ APQ-120 με το ραντάρ APG-65GY προκειμένου το αεροσκάφος να αποκτήσει βελτιωμένες δυνατότητες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και (γ) Την εγκατάσταση νέου, σύγχρονου και σπονδυλωτού ηλεκτρονικού υπολογιστή πολλαπλού ρόλου προκειμένου το αεροσκάφος να αποκτήσει νέες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων.

    Επιπλέον τα αναβαθμισμένα F-4E Phantom II AUP δέχθηκαν σύγχρονο σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας και παγκόσμιου προσδιορισμού θέσεως (GPS), σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης, νέες και ικανότερες αρτηρίες μεταφοράς δεδομένων, πιστοποίηση των φορέων οπλικών συστημάτων με συγκεκριμένα όπλα προκειμένου να μπορούν να βάλουν σύγχρονα βλήματα αερομαχίας και προσβολής στόχων εδάφους και εκσυγχρονισμένο πιλοτήριο (cockpit) με καλύτερη εργονομία.

    πηγή https://proini.news

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow