Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…

    «Νυχτερινά» κάτω από τον έναστρο ουρανό - Στο πιάνο ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης

    Σε ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ηλείας σας προσκαλεί ο Δήμος Πηνειού το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου. Στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού βυζαντινού ναού της Παναγίας της Καθολικής στην πόλη της Γαστούνης, η συναυλία - αφιέρωμα στον ιδιοφυή Έλληνα δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι πρόκειται να δημιουργήσει μία αισθαντική και σαγηνευτική ατμόσφαιρα έμπλεη ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων.   

    Το μουσικό αφιέρωμα πρόκειται να ξεκινήσει μισή ώρα μετά τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων της Τέχνης από κάθε γωνιά της Ηλείας. Μια Τέχνης διαχρονικής που –κατά τον Μάνο Χατζιδάκι- είναι «αποτέλεσμα ευαίσθητων διεργασιών μέσα στο χρόνο και όχι εντυπώσεων μιας οποιασδήποτε ιστορικής στιγμής». Της Τέχνης που αν και εκκινεί από ένα θνητό γεγονός, μετασχηματίζεται σε έργο που «διαπερνά τον χρόνο και μετατοπίζεται αέναα και αδιάκοπα σε μελλοντικούς καιρούς αλλάζοντας κάθε φορά φυσιογνωμία και ενδύματα. Έτσι που να παρουσιάζεται συνεχώς περίεργα σύγχρονο, απαντώντας ακούραστα στα καινούρια προβλήματα του κάθε χρόνου».

    Τα έργα του κορυφαίου μουσουργού έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το σύνολο της σπουδαίας διαδρομής τους. Το κοινό πρόκειται να «ταξιδέψει» με τραγούδια σε στίχους του ίδιου αλλά και σημαντικών Ελλήνων στιχουργών – όπως του Νίκου Γκάτσου και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου-  ενώ μνήμες αναμένεται να ξυπνήσει το αφιέρωμα στα θεατρικά και τα κινηματογραφικά έργα του πολυδιάστατου συνθέτη. Την εκδήλωση θα ντύσουν άψογα με τις φωνές τους η Δήμητρα Τσατσού και ο Βασίλης Γισδάκης ενώ στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο εξαίρετος μουσικός, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης. Σημειώνεται ότι ο καταξιωμένος αρχιμουσικός είχε συνεργαστεί στενά με τον Μάνο Χατζιδάκι στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα στην Ορχήστρα των Χρωμάτων.  

    Υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση

    Την εκπεφρασμένη θέση ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να επενδύει συνειδητά στον Πολιτισμό και την εξωστρέφεια επανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. «Αμέσως μετά τη λήξη του 12ου Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού συνεχίζουμε τη δυναμική πορεία μας με μία υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας μουσική εκδήλωση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και πρόσθεσε «με αφορμή και τη συμπλήρωση τριάντα ετών από τον θάνατό του, τιμούμε αυτόν τον σπουδαίο συνθέτη και βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο με μία μουσική συναυλία σε έναν ιδανικό χώρο, στο προαύλιο του εμβληματικού βυζαντινού ναού της Παναγίας Καθολικής Γαστούνης που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις της Τέχνης και του Πολιτισμού στην Ηλεία».  

     Info

    • Νυχτερινά· Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
    • Τραγούδι: Β. Γισδάκης & Δ. Τσατσού
    • Πιάνο: Μ. Λογιάδης
    • Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 · 20:30
    • Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Παναγίας Καθολικής· Γαστούνη
    • Ελεύθερη Είσοδος

    gastouni xats nuxt 4

    Το μουσικό αφιέρωμα πρόκειται να ξεκινήσει μισή ώρα μετά τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων της Τέχνης από κάθε γωνιά της Ηλείας.

    Το 2024 συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες από τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού βυζαντινού ναού της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη.

     

    (Δελτίο Τύπου)

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow