Madonna: 23 χρόνια μετά κυκλοφορεί το “Frozen” σε υψηλή ανάλυση video

    Madonna: 23 χρόνια μετά κυκλοφορεί το “Frozen” σε υψηλή ανάλυση video

    Αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της «Βασίλισσας της ποπ» και ένα από τα πιο εντυπωσιακά video μέχρι σήμερα.

    Το “Frozen” είναι το official lead single, μέσα από το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ “Ray of Light”, και κυκλοφόρησε σαν σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, πριν από 23 χρόνια. Μία mid-tempo ηλεκτρονική μπαλάντα που έγραψε η ίδια με τον Patrick Leonard και έκανε την παραγωγή με τον William Orbit, ο οποίος επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου τον δίσκο εκείνο. Ο δίσκος κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το single. To κομμάτι είχε σκαρφαλώσει στα charts όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και της Αμερικής.

    Σε συνέντευξη της η Madonna είχε πει για τη δημιουργία του “Frozen”: «Με ενδιέφερε να συγχωνεύσω ένα είδος  φουτουριστικών ήχων με ινδικές και μαροκινές επιρροές. Ήθελα κάτι που να ακούγεται παλιό αλλά να είναι φρέσκο την ίδια στιγμή. Ήμουν τόσο εμμονική με τη ταινία “The Sheltering Sky”» και όλα τα στοιχεία που τη συνέθεταν. Έτσι είπα στον Patrick Leonard πως ήθελα κάτι με “φυλετική αίσθηση”, κάτι πολύ πλούσιο και ρομαντικό. Όταν άρχισε να παίζει τη μουσική, και ενεργοποίησα την ψηφιακή κασέτα ήχου, άρχισα να βγάζω τη μελωδία.»

    Στο video clip σε σκηνοθεσία Chris Cunnigham, η Madonna εμφανίζεται μαυροντυμένη και με μακριά μαύρη περούκα, ενσαρκώνοντας μία μάγισσα που αλλάζει μορφή μέσα στη μέση της ερήμου. Το μαύρο φόρεμα ήταν του Βέλγου σχεδιαστή Olivier Theyskens. Στο μεταξύ, ο σκηνοθέτης που είχε δουλέψει επίσης με Aphex Twin, Autechre και Bjork, κέρδισε το βραβείο “Best Special Effects” για το “Frozen” στα MTV Video Music Awards της χρονιάς εκείνης.

    Το αρχικό πλάνο της τοποθεσίας των γυρισμάτων ήταν η Ισλανδία αλλά τελικά γυρίστηκε στην λίμνη Cuddeback στην έρημο Mojave της κομητείας San Bernardino, της Καλιφόρνια. Και η Madonna είχε εξηγήσει το λόγο στο MTV: «Έλεγα, θα κρυώνω, θα είμαι μίζερη, θα παραπονιέμαι όλη τη μέρα, θα λυπάμαι που επέλεξα ένα τόσο κρύο μέρος. Έτσι είπα. “Ας το κάνουμε στην έρημα, θα είναι ζεστά”. Και παρόλου που πιστεύεις ότι οι έρημοι είναι ζεστές, εξακολουθούν να είναι παγωμένες και αυτό γιατί δεν υπάρχει βλάστηση. Σκέφτηκα ότι θα λειτουργούσε οπτικά, αλλά όταν φτάσαμε εκεί και ήταν 20 βαθμούς μείον, υπήρχε αρκετή ψύχρα και ήμουν χωρίς παπούτσια σε όλο το βιντεο. Στη συνέχεια μας έβρεξε και αρρώστησαν όλοι. Στην πραγματικότητα ήταν μία άθλια εμπειρία»

     

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow