Οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

    Οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

    Η Πελοπόννησος είναι ένας ολόκληρος κόσμος

    γεμάτος από φθινοπωρινά καταφύγια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Εμείς σας βρήκαμε τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε τις αποδράσεις σας.

    Φθινοπωρινός προορισμός και λίμνη: Ένας τέλειος συνδυασμός

    Mέσα σε 2 ώρες από την Αθήνα μπορείτε να βρίσκεστε στο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης Δόξα. Πρόκειται για έναν τόπο ξεχωριστής ομορφιάς όπου μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα. Φυσικά πρόκειται για μία ιδανική λύση για όσους αναζητούν οικονομικό και κοντινό φθινοπωρινό προορισμό.

    Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Ιδανικό είναι να κάνετε τον γύρο της λίμνης και φυσικά να είστε οργανωμένοι για ένα πανέμορφο πικνίκ. Είναι, λοιπόν, ένας φθινοπωρινός προορισμός που είναι κατάλληλος και για οικογένειες αφού τα παιδιά θα δουν ένα φυσικό τοπίο που θα τα ενθουσιάσει.

    Τρίκαλα Κορινθίας – Ο προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα

    Μόλις περάσετε τον Ισθμό της Κορίνθου δεν θα καταλάβετε για πότε φτάσατε στα Τρίκαλα Κορινθίας. Υπάρχουν τα Άνω, τα Κάτω αλλά και η Μεσαία συνοικία Τρικάλων, με τα Άνω να αποτελούν την ορεινότερη συνοικία.

    Τα Άνω Τρίκαλα είναι ένα μέρος που θα βρείτε το γραφικό φθινοπωρινό αλλά και χειμερινό καταφύγιο που ψάχνατε. Διαδρομές μέσα από δάση, πετρόκτιστα σπίτια και πολύ καλό παραδοσιακό φαγητό, θα σας κάνουν να γυρίσετε ξανά στα Τρίκαλα και να θελήσετε να εξερευνήσετε κάθε πτυχή τους. Εκεί θα βρείτε και το Όρος Ζήρια να “βασιλεύει”, με ψηλότερη κορυφή στα 2.374 μ. επομένως, αυτό το βουνό αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για όσους θέλουν να ζήσουν την μαγεία της Φθινοπωρινής Πελοποννήσου.

    Αν έχετε την διάθεση να διασχίσετε ένα κομμάτι της Ζήρειας, τότε μην ξεχνάτε τα: Tips για τους αρχάριους πεζοπόρους του Φθινοπώρου.

    Ένα πετρόκτιστο χωριό της Πελοποννήσου

    Η Ανδρίτσαινα είναι ένα πανέμορφο χωριό με βαθιά ιστορία. Εκεί θα βρείτε τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας, με εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις.

    Πέραν αυτού, η Ανδρίτσαινα είναι ένας πανέμορφος φθινοπωρινός προορισμός που αξίζει την επίσκεψή σας. Από την Ανδρίτσαινα μπορείτε να φτάσετε στην Καρύταινα και στη συνέχεια στα υπόλοιπα χωριά της Αρκαδίας, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Λυκαίου όρους.

    πηγή https://www.diakopes.gr

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow