Αρχαία Ολυμπία: Θα «πλημμυρίσει» με αντίκες αυτοκινήτων MG

    Αρχαία Ολυμπία: Θα «πλημμυρίσει» με αντίκες αυτοκινήτων MG

    Ιταλικός σύλλογος ανακαλύπτει την Ελλάδα

    με το θρυλικό… οκτάγωνο

    Δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες, της θρυλικής μάρκας MG-με σήμα κατατεθέν το οκτάγωνο- θα κάνουν στάση τον επόμενο μήνα την Αρχαία Ολυμπία προσφέροντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα. Ο Ιταλικός Σύλλογος «ITALIAN MG OWNERS’CLUB ASSOCIATION» διοργάνωσε για τα μέλη του-οδηγούς και ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων MG, εξόρμηση στην Πελοπόννησο με σταθμούς κάθε σημείο συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία.

    Περίπου 45 αυτοκίνητα αντίκες με τους οδηγούς και το πλήρωμά τους θα βρεθούν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στην κεντρική οδό Πρ. Κονδύλη, μπροστά από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ώρες 10:00π.μ. έως 12:30μ.μ. στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου «Discovering Greece in MG» (Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα μέσα από το MG).

    Τα Ιταλικά πληρώματα αλλά και Αυστραλιανά, Βελγικά, Δανικά, Ολλανδικά Αγγλικά, Γερμανικά, Ελβετικά και Ισπανικά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ιστορικά μνημεία και τα υπέροχα τοπία που ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προσφέρει σε αφθονία και παράλληλα να περιηγηθούν με ασφάλεια στις επιλεγμένες διαδρομές.

    Η MG ιδρύθηκε από τον βρετανό Cecil Kimber τη δεκαετία του 1920 και η MG Car Company Limited ήταν η βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων που υπήρχε μεταξύ 1930 και 1972 και έκανε τη μάρκα πολύ γνωστή. Η αναφορά στην MG με το σήμα του οκτάγωνου εμφανίζεται σε μια εφημερίδα της Οξφόρδης τον Νοέμβριο του 1923 και το MG Octagon καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα από τη Morris Garages την 1η Μαΐου 1924.

    Φωτογραφία από VIVIANE M. από το Pixabay

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow