Depeche Mode: Το ντοκιμαντέρ «101» με νέο ακυκλοφόρητο υλικό

    Depeche Mode: Το ντοκιμαντέρ «101» με νέο ακυκλοφόρητο υλικό

    Στις 3 Δεκεμβρίου, οι Depeche Mode κυκλοφορήσαν μια ανανεωμένη

    πολυτελέστατη έκδοση του ντοκιμαντέρ “101” 

    μαζί με το live album το οποίο ζωντανεύει ξανά την 101η και τελευταία συναυλία για τη “Music For The Masses world tour”, η οποία βιντεοσκοπήθηκε στις 18 Ιουνίου 1988 ζωντανά στο Pasadena Rose Bowl.

    Ένα πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ, το “101” έχει σκηνοθετηθεί από το καταξιωμένο ζευγάρι D.A. Pennebaker (Don’t Look Back) και Chris Hegedus (The War Room) με ενεργή συμμετοχή από τους Depeche Mode, οι οποίο έκαναν ένα διαγωνισμό προσφέροντας στους θαυμαστές τους μια εμφάνιση στη ταινία τους ως έπαθλο. Το “101’ διηγείται ιστορίες θαυμαστών από όλο το κόσμο που κέρδισαν στο διαγωνισμό και διέσχισαν την Αμερική για να βρεθούν στη συναυλία τους στο Rose Bowl, η οποία αποτελεί κινηματογραφική ματιά στη σημερινή τάση της “reality tv” που επικρατεί. Το ντοκιμαντέρ των “Depeche Mode 101″ μεταφέρει επακριβώς την ηλεκτρική ενέργεια που συνδέει τους θαυμαστές με τη μπάντα.

    Αυτή η νέα HD έκδοση του “101: A film by D.A. Pennebaker, Chris Hegedus, David Dawkins” έχει αναβαθμιστεί σχολαστικά σε 4Κ από το πρωτότυπο αρχείο της ταινίας σε μια ολοκαίνουργια οπτική εμπειρία.

    Στη Blu-ray έκδοση του “101” θα βρείτε τρεις ακυκλοφόρητες εμφανίσεις των “A Question of Lust,” “Sacred” και “Something To Do”, αλλά και το επίσημο βίντεο για το “Everything Counts”.

    Επιπρόσθετο υλικό υπάρχει στο περιορισμένης διαθεσιμότητας ολοκαίνουργιο box set , όπου περιλαμβάνεται ένα βιβλίο 48 σελίδων με φωτογραφίες από τα παρασκήνια της ημέρας εκείνης, ένα ακριβές αντίγραφο της κινηματογραφικής αφίσας διαστάσεων 20″ x 30″, ένα δεκαεξασέλιδο “Photo Mode” βιβλίο από τον Anton Corbijn, το οποίο υπήρχε και στην αρχική κυκλοφορία, ένα διπλό CD που υπάρχουν τα 20 τραγούδια της συναυλίας, καθώς και μια κάρτα για ψηφιακό download που παρέχει τη ταινία και τις bonus εμφανίσεις σε 4Κ μαζί με ηχητικά αρχεία 24-bit audio από τη συναυλία 101. Τα δύο DVD θα περιλαμβάνουν το επιπλέον υλικό που υπήρχε και στην αρχική του κυκλοφορία του 2003, το οποίο υπάρχει αποκλειστικά μόνο στο DVD.

    “Είναι αξιοθαύμαστο το να μπορούμε να δούμε τη ταινία των D.A. Pennebaker και η περίοδος αυτή να παρουσιάζεται σε μια νέα high-definition ματιά”, λένε οι Depeche Mode.

    “Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργαζόμαστε με τη Sony Music στη ψηφιακή επαναφορά του Depeche Mode 101, η οποία αποτελεί σίγουρα τη πιο αγαπημένη μου κινηματογραφική εμπειρία, καθώς και πιο αγαπημένη μου ταινία,” είπε ο σκηνοθέτης του 101, Chris Hegedus. “Στο “101” βλέπουμε δύο παράλληλα σύμπαντα της ιστορικής αυτής περιοδείας του πρωτοπόρου Βρετανικού γκρουπ, καθώς εμφανίζονται στην Αμερική παρουσιάζοντας το νέο τους ήχο στο κόσμο, ενώ από την άλλη έχουμε μια ματιά εκ των έσω στο λεωφορείο που μετέφερε τους ενθουσιασμένους θαυμαστές σ’ ένα αξέχαστο road trip για το the Rose Bowl, το οποίο έκανε τόσο πρωτοποριακό το ντοκιμαντέρ και άσκησε μεγάλη επιρροή στα σημερινά, όπως τα βλέπουμε. Δημιουργώντας αυτή τη ταινία ήταν μια τεράστια εμπειρία και για τους δύο μας (Pennebaker and Hegedus)…. μέχρι το τέλος της περιοδείας, είχαμε ήδη γίνει μεγάλοι θαυμαστές τους. Είμαστε πανευτυχείς που θα παρουσιάσουμε αυτή τη νέα κυκλοφορία στο κοινό”.

    Το 2020 οι Depeche Mode κυκλοφόρησαν το “SPiRiTS in the Forest” το οποίο το Forbes χαρακτήρισε ως “the new goldstandard for concert films”, με σκηνοθέτη τον επι χρόνια συνεργάτη τους, Anton Corbijn. Αυτό βιντεοσκοπήθηκε στο κλείσιμο της δίχρονης περιοδείας “Global Spirit Tour” η οποία έσπασε πολλαπλά ρεκόρ και βρήκε τη μπάντα να παίζει μπροστά σε συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια θαυμαστές με 115 συναυλίες σε όλο το κόσμο. Το Νοέμβριο έκλεισαν τη θριαμβευτικά τη χρονιά με την εισαγωγή τους στο θρυλικό Rock & Roll Hall of Fame.

    Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebooktwitter και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow