Και όμως υπάρχουν! Οι τροφές που τελικά… σε κουράζουν

    Και όμως υπάρχουν! Οι τροφές που τελικά… σε κουράζουν

    Η μέρα σου είναι γεμάτη από υποχρεώσεις. Τα e-mails ανανεώνονται πιο συχνά

    από ότι τα τσεκάρεις, το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά και οι υποχρεώσεις για τη δουλειά συνεχίζουν ακάθεκτες. Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζεσαι ενέργεια. Και θα την πάρεις από το φαγητό σου. Όπως υπάρχουν τροφές που σου προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια, έτσι υπάρχουν και εκείνες που τελικά σε κουράζουν. Δες ποιες είναι και βγάλτες asap από το πιάτο σου!

    Σύνθετα δημητριακά
    Ένα μπολ με δημητριακά και λίγο γάλα είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αρκεί τα δημητριακά σου να είναι απλά και όχι επεξεργασμένα. Αρκεί, δηλαδή, να ξεχάσεις τη σοκολατένια γεύση, την περίσσεια ποσότητα ζάχαρης και – φυσικά – σύνθετους υδατάνθρακες. Γιατί, αντί να αντλήσεις ενέργεια, θα ωθήσεις τον οργανισμό σου στο να καταναλώσει. Και η κούραση δεν θα αργήσει να έρθει.

    Πατατάκια
    Μπορεί να είναι καταστροφικά για τη σιλουέτα σου, όμως, αν η λιγούρα σου κινείται σε “αλμυρά” μονοπάτια, τότε τα πατατάκια βρίσκονται πάντα στη λίστα με τις επιλογές σου. Καλό είναι τα ξεχάσεις ή καλύτερα να μην τα πάρεις καν από το σούπερ μάρκετ. Το αλάτι απορροφά την ενέργεια σου και σαν να μην έφθανε αυτό σου προκαλεί και κατακράτηση υγρών. Τα έχεις ακόμα στο πιάτο σου;

    Γιαούρτι
    Τα προβιοτικά ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης λίπους και σε βοηθούν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Επειδή, όμως, ένα γιαουρτάκι χωρίς συνοδευτικό μπορεί να “κλέψει” ένα μέρος της ενέργειας σου, μην παραλείψεις να το συνδυάσεις με μία γεμάτη κουταλιά μέλι, σπιτική γκρανόλα ή ακόμα και φρούτα εποχής. Θα βγεις κερδισμένη.

    Μάφιν
    Γλυκό ή αλμυρό, ένα μάφιν την ημέρα τη λιγούρα κάνει πέρα και τον απογευματινό σου καφέ συνοδεύει πετυχημένα. Μήπως να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικά; Τα βαριά συστατικά που απαιτεί η κατασκευή τους μπορεί να ρίξουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και μετά από λίγα λεπτά να νιώσεις την κούραση να σου “χτυπά” την πόρτα.

    Bagel
    Τραγανό και για σάντουιτς ιδανικό. Το πεντανόστιμο αυτό ψωμάκι, όμως, δεν είναι και το καλύτερο Energy Boost. Οποία γέμιση και αν έχει ανάμεσα στις δύο τους φέτες. Δοκίμασε ψωμί από κινόα ή απλά πολύσπορο ψωμί και θα μας θυμηθείς. Εσύ και η ενέργεια σου.

    Λιπαρά ψάρια
    Πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά και θρεπτικές ουσίες, ικανά την ίδια στιγμή να ρουφήξουν την ενέργεια που έχεις ανάγκη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα αυτά μόνο αν δεν τα συνδυάσεις με φρέσκια σαλάτα η ψητά λαχανικά και άφθονο νερό. Όλα καλά.

    πηγή https://www.tlife.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow