Τι χρώμα ρούχα πρέπει να επιλέγεις το καλοκαίρι για να μην ζεσταίνεσαι;

    Τι χρώμα ρούχα πρέπει να επιλέγεις το καλοκαίρι για να μην ζεσταίνεσαι;

    Ερευνητές από την Ιαπωνία απέδειξαν ποιες αποχρώσεις

    στα ρούχα τραβάνε την μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας και μας κάνουν να ζεσταινόμαστε περισσότερο.

    Έχεις ακούσει πολλές φορές πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι καλό να φοράς ρούχα με χρώματα που δεν απορροφούν τη θερμότητα και να αποφεύγεις τις σκούρες αποχρώσεις. Η αλήθεια είναι πως ο λαός είναι σοφός και με τα χρόνια έχει παρατηρήσει πως κάποια χρώματα στα ρούχα, όταν τα φοράει και έχει πολύ ήλιο, ζεσταίνεται περισσότερο από ό,τι φορώντας άλλα. Τώρα, έχουμε και την επιστημονική απόδειξη για το παραπάνω.

    Το neolaia.gr σε app: Κατεβάστε το σε Android και iOS

    Ερευνητές από την Ιαπωνία έκαναν μία μελέτη χρησιμοποιώντας μπλουζάκια με διαφορετικά χρώματα για να δουν πιο απορροφάει την περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό που βρήκαν, όμως, προκάλεσε έκπληξη, καθώς δεν ήταν το μαύρο που απορροφούσε την μεγαλύτερη ακτινοβολία.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν υπέρυθρες για να βρουν την ποσότητα του φωτός που απορροφάει το κάθε χρωματιστό μπλουζάκι. Το υπέρυθρο φως -που βρίσκεται ακριβώς έξω από την εμβέλεια που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι- αποτελεί σημαντικό μέρος της ακτινοβολούμενης ενέργειας που φτάνει στην επιφάνεια της Γης από τον ήλιο.

    Εξετάζοντας αυτό το φως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι το μαύρο, αλλά το σκούρο πράσινο απορροφούσε το περισσότερο υπέρυθρο φως, σε ποσοστό μάλιστα 87%. Το μαύρο απορρόφησε το 86% του υπέρυθρου που το χτύπησε, ενώ το λευκό αποδείχθηκε το λιγότερο απορροφητικό, στο 63% (κάτι που περίμεναν!).

    Δες και τη σχετική εικόνα για να αποφασίσεις το καλύτερο χρώμα που πρέπει να φοράς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να μην ζεσταίνεσαι τόσο!

    πηγή https://www.neolaia.gr

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    omiros_10.jpg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow