Το κινητό και 4 ακόμα συνήθειες που προκαλούν εκνευρισμό

    Το κινητό και 4 ακόμα συνήθειες που προκαλούν εκνευρισμό

    Εάν η διάθεσή σου δεν είναι στα καλύτερά της

    ίσως ευθύνονται μερικές καθημερινές πράξεις.

    Είναι απολύτως φυσιολογικό το να είμαστε λίγο πιο ευέξαπτες μερικές φορές, ειδικά όταν είμαστε πολύ κουρασμένες. Ακόμη κι αν ο θυμός μας οφείλεται σε πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε (π.χ. η κίνηση στον δρόμο), έχουμε πάντα τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε συνειδητά τις αντιδράσεις μας.

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε καθημερινά και επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή μας. Αυτό που ωστόσο αγνοούμε είναι πως ακόμη και απλές, αγαπημένες συνήθειες έχουν τρομερά αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας με αποτέλεσμα να μας δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα.

    5 συνήθειες που δεν φανταζόσουν ότι σου προκαλούν εκνευρισμό

    1) Tο να είσαι όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι

    Η παραμονή εντός του σπιτιού όλη ημέρα έχει αρνητική επίδραση στη διάθεση. Η απουσία φυσικού φωτός αναστατώνει το φυσικό μας κιρκάδιο ρολόι», αναφέρει ο Kenneth Wright, διευθυντής του Εργαστηρίου Ύπνου και Χρονοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Ιδανικά (όταν ο καιρός το επιτρέπει), πρέπει να βγαίνουμε εκτός σπιτιού για τουλάχιστον 45 λεπτά καθημερινά.

    2) Η προσκόλληση στο κινητό τηλέφωνο

     

    Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2015 από την Deloitte, οι Αμερικανοί όλων των ηλικιακών ομάδων ελέγχουν τα τηλέφωνά τους κατά μέσο όρο 46 φορές την ημέρα. Κακά τα ψέματα, το κινητό αποτελεί προέκταση του χεριού μας. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι περισπασμοί αποσπούν τη συγκέντρωση και την εστίασή μας, δημιουργώντας μας σε συναισθήματα υπερέντασης.

    3) Η παράλειψη του μεσημεριανού γεύματος

    Μην παραλείπεις γεύματα, κυρίως όμως το μεσημεριανό γεύμα. Όταν είσαι νηστική για αρκετές ώρες είναι πολύ πιθανό να νιώθεις εκνευρισμό και σύγχηση. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο για την Ψυχική Ευεξία, «Είναι γνωστό ότι τα ανθυγιεινά διατροφικά πρότυπα μπορούν να προκαλέσουν εναλλαγές της διάθεσης. Συχνά προκαλούν διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα και οι διατροφικές ανισορροπίες».

    4) Η παρακολούθηση ειδήσεων

    Ακόμη και το scrollάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ώρες αρκεί για να επηρεαστούμε αρνητικά. Η συνεχής παρακολούθηση αρνητικών ειδήσεων μας χαλά τη διάθεση και δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Προσπάθησε να περιορίσεις την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για δύο ή τρεις συγκεκριμένες ώρες την ημέρα.

    5) Η κατανάλωση αλκοόλ λίγο πριν τον ύπνο

    Όχι, το αλκοόλ δεν σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα. «Ο άμεσος και βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος του αλκοόλ είναι να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αποκοιμηθείς», αναφέρει ο Irshaad Ebrahim, Ιατρικός διευθυντής στο London Sleep Centre. Είναι κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος γι' αυτό συχνά επιδεινώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Αν σου αρέσει να απολαμβάνεις διάφορα κοκτέιλ, προτίμησε να το πιεις αμέσως μετά τη δουλειά παρά λίγο πριν τον ύπνο.

    πηγή https://www.queen.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow