Η μαγική ορμόνη της επιθυμίας – Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «χημεία» στις σχέσεις

Η μαγική ορμόνη της επιθυμίας – Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «χημεία» στις σχέσεις

Κάτι «μαγικό» συμβαίνει στον εγκέφαλο

όταν στεκόμαστε απέναντι από εκείνον ή εκείνη που επιλέξαμε για σύντροφο. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο περιγράφει αυτή τη βιολογική υπογραφή ή αποτύπωμα της επιθυμίας

άτι συμβαίνει όταν πρόκειται να συναντήσουμε εκείνον ή εκείνη που επιλέξαμε για σύντροφο· μια αύξηση στον καρδιακό ρυθμό, ένα σφίξιμο στο στομάχι και όσα ακόμα μπορεί να σημάνει η διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ (CU Boulder) ρίχνει επιπλέον φως σε όσα συμβαίνουν στον εγκέφαλο στην αγάπη, στην κοινωνικοποίηση και στον χωρισμό.

Τα ευρήματα της ομάδας νευροεπιστημόνων δημοσιεύονται στο Current Biology.

«Καταρράκτης» ντοπαμίνης

«Μπαίνετε στο αυτοκίνητο για να συναντήσετε τον/ην αγαπημένο/η σας για φαγητό. Ένας καταρράκτης ντοπαμίνης -η ίδια ορμόνη που υποκινεί την επιθυμία για ζάχαρη, νικοτίνη και κοκαΐνη – πιθανότατα εισχωρεί στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου σας, παρακινώντας σας να αψηφήσετε την κίνηση για να κρατήσετε ζωντανό αυτόν τον μοναδικό δεσμό. Αν πρόκειται όμως για ένα απλό δείπνο με συνάδελφο απ’ τη δουλειά, η έκκριση ντοπαμίνης μοιάζει περισσότερο με σταγονόμετρο. Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη ρίχνει φως σε αυτό που αποκαλούν βιολογική υπογραφή της επιθυμίας. Είναι αυτό που μας ωθεί να προτιμάμε την παρέα κάποιων και όχι άλλων ανθρώπων» αναφέρει κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του πανεπιστημίου.

Πηγή: Ygeiamou.gr
01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow