Πόσα αυγά πρέπει να βάψεις κόκκινα;

Πόσα αυγά πρέπει να βάψεις κόκκινα;

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δεν γίνεται -
Πόσα, όμως, χρειάζεται να βάψεις για να μην πάει τίποτα χαμένο;

Η ημέρα που θα βάψεις κόκκινα τα αυγά για να τα έχεις έτοιμα για το τραπέζι του Πάσχα 2024 πλησιάζει. Συνήθως, το βάψιμο των αυγών γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη και οι περισσότεροι έχουμε την ερώτηση του πόσα χρειάζεται να βάψουμε και αν θα μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε μέχρι να τα φάμε και να μην πάθουμε τίποτα.

Είθισται να βάφουμε πάντα τα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη, για να τιμήσουμε τη σταύρωση και τα πάθη του Χριστού. Μάλιστα παλιά τα έβαφαν αργά τη νύχτα και ήταν πάντα κόκκινα, συμβολίζοντας το αίμα Του, για αυτό και η Μεγάλη Πέμπτη λεγόταν και Κοκκινοπέφτη.

Οπότε, μέχρι να τα καταναλώσουμε, το βράδυ της Ανάστασης, θα έχουν περάσει και κάποιες ημέρες!

Για να μην κάνουμε, λοιπόν, υπερβολές με τον αριθμό των αυγών που θα βάψουμε, καθώς και να βρούμε μερικά χρήσιμα tips για τη συντήρησή τους, πρέπει να ξέρουμε πως ένα βραστό αυγό που του έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια θα πρέπει να καταναλώνεται αμέσως. Από την άλλη, εάν δεν έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια, μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.

 
 Τι σημαίνει αυτό;

Πως τα βραστά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για λιγότερες ημέρες από ό,τι τα ωμά, τα οποία μπορούν να συντηρηθούν από τρεις έως και πέντε εβδομάδες μετά την αγορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει γιατί καθώς βράζουμε τα αυγά, το τσόφλι αποδυναμώνεται αφήνοντας γυμνούς πόρους, από όπου μπορούν να εισέλθουν βακτήρια και να μολύνουν το εσωτερικό του αυγού.

Επομένως, το Πάσχα 2024 καλό θα ήταν να δεις πόσα αυγά θα φαγωθούν άμεσα ώστε να βάψεις τον αντίστοιχο αριθμό και να μην κάνεις υπερβολές!

πηγή https://www.neolaia.gr

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow