Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο

Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο

Μια πανέμορφη περίοδος,

που η φύση φοράει τα “φθινοπωρινά” της, με τα χρυσοκίτρινα φύλλα να κοσμούν τα δάση είναι ιδανική για αποδράσεις. Γι’ αυτό επιλέξαμε μερικούς κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για κοντινές ή μακρινές εκδρομές, που θα σας γεμίσουν όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Καταφύγιο Οίτης: Η ιδανική απόδραση για όλους σε 3 ώρες από την Αθήνα

Tο Kαταφύγιο Οίτης βρίσκεται σε ένα καταπράσινο διάσελο σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, μόλις 50 χιλιόμετρα από την Λαμία και 240 από την Αθήνα. Επομένως, αποτελεί ιδανική μονοήμερη εκδρομή για όσους το προσεγγίζουν από τη Λαμία ενώ παράλληλα, είναι εξαιρετικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο στη φύση μακριά από την Αθήνα


Λίμνη Τσιβλού

Σε μόλις 2 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα, στην υπέροχη Πελοπόννησο και στον νομό Αχαΐας θα συναντήσετε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Αυτό είναι η λίμνη Τσιβλού. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε περπάτημα κατά μήκος της και να ανακαλύψετε τα μικρά ξεχασμένα ή μη μονοπάτια που περιτριγυρίζουν τη λίμνη.

Περπατώντας θα βρείτε ένα όμορφο κιόσκι και στην απέναντι όχθη μερικά ξύλινα τραπεζάκια. Μη ξεχνάτε πως η λίμνη ενδείκνυται για δραστηριότητες όπως είναι το κανό.

Πήλιο

Το Πήλιο είναι ένα μαγικό μέρος που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Για τις πρώτες αποδράσεις σας ιδανικό είναι να επισκεφθείτε την Πορταριά και τη Τσαγκαράδα, που είναι τα χωριά που βρίσκονται πιο κοντά στον Βόλο.

Παύλιανη: Η ωραιότερη φθινοπωρινή εξόρμηση για όλη την οικογένεια

Η Παύλιανη στις πλαγιές της Οίτης και σε απόσταση 3 ωρών από την Αθήνα, είναι μάλλον η καλύτερη ιδέα αν αναζητάτε έναν ορεινό προορισμό κι έχετε μικρά παιδιά. Με μια τέτοια εξόρμηση στη φύση, που θα λατρέψουν τα παιδιά, θα περάσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές και το βέβαιο είναι πως τα παιδιά θα περιμένουν πώς και πώς την επόμενη εξόρμησή σας στη φύση.

Η εικόνα του υπέροχου πάρκου της Παύλιανης στις πηγές του Ασωπού ποταμού, θα σας δώσει τη δυνατότητα να περπατήσετε δίπλα στα αιωνόβια δέντρα και στα υπέροχα νερά των πηγών βλέποντας αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές για τα πουλιά, πινακίδες με χιούμορ, «μουσικές γέφυρες», κούνιες, τραμπολίνο και όργανα γυμναστικής αλλά και μία «πλαζ» στις όχθες του ποταμού. Επίσης, πολλοί θα ενθουσιαστούν με τον σιδερένιο θρόνο του Game of Thrones, που είναι τοποθετημένος σε υψόμετρο 1.260 μέτρων.

Στα Μετέωρα που διανύουν την καλύτερη εποχή τους

Ένας all time classic προορισμός που αυτή την εποχή είναι ιδανικός για να συμμετάσχετε σε κάποιο οργανωμένο κυνήγι τρούφας, το οποίο είναι μια αρκετά διαδεδομένη δραστηριότητα στη περιοχή. Η περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες, ενώ η προσβασιμότητα είναι πολύ εύκολη και μετά την ολοκλήρωση του κυνηγιού θα απολαύσετε μια τρουφομακαρονάδα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Φυσικά η εμπειρία περιλαμβάνει εκμάθηση των μανιταριών και γευσιγνωσία αυτών αλλά και επίσκεψη στο Μουσείο μανιταριών, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα αυτού του είδους στην Ευρώπη.

πηγή https://www.diakopes.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow