Τα «χειμερινά» σινεμά της Ηλείας επιστρέφουν!

Τα «χειμερινά» σινεμά της Ηλείας επιστρέφουν!

Η μεγάλη οθόνη επιστρέφει!

Τα χειμερινά σινεμά του Πύργου και της Αμαλιάδας, ανοίγουν ξανά και βασίζονται στην παρουσία μας.

Για τους Ηλείους σινεφίλ, οι σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου Ορφέα, στον Πύργο, αλλά και του CineCinema στην Αμαλιάδα, αποτελούν κάτι σαν καταφύγιο. Στα φουαγιέ τους ξυπνούν αναμνήσεις ετών, το ίδιο και στις αίθουσες με τα ζεστά καθίσματα και τις γιγαντιαίες οθόνες. Η μυρωδιά του βουτύρου, από τη μηχανή του ποπ κορν, το άρωμα των καυτών νάτσος που σερβίρονται στο χάρτινο κουτί, οι κινηματογραφικές αφίσες που κοσμούν τους τοίχους, εικόνες του χθες και του σήμερα, μέσα στα σινεμά, στα οποία μεγαλώσαμε και τα οποία στην εποχή του ίντερνετ και του streaming χρειάζονται τη στήριξή μας, περισσότερο από ποτέ.

Από την Πέμπτη 31/08, οι προβολείς ανάβουν, κι εμείς καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταινίες που έχουν σημειώσει ρεκόρ εισπράξεων, όπως η “Barbie” της Γκρέτα Γκέργουιγκ, και σε ταινίες με σπουδαία ιστορική σημασία, όπως ο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν 

«Η ταινία της χρονιάς»

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το «Οπενχάιμερ» είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει, ενώ από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η ταινία της χρονιάς.

Το βιογραφικό φιλμ για τον φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ή αλλιώς τον «πατέρα της ατομικής βόμβας», διαδραματίζεται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Οπενχάιμερ ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα του Σχεδίου Μανχάταν, της προσπάθειας κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στο εργαστήριο Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό. Στον ρόλο του Οπενχάιμερ βλέπουμε τον Κίλιαν Μέρφι («Peaky Blinders»).

 

Barbie: Ένα φεμινιστικό blockbuster!

«Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.»

Το παστέλ, πλαστικό σύμπαν της Mattel «ζωντανεύει» στην ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία σπάει κάθε ρεκόρ αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα με τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office και είναι πλέον η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Warner Bros. Αν περιμένετε να δείτε μια κλασική animation ταινία με την δημοφιλή κούκλα, θα απογοητευτείτε, η Γκέργουικ αποδομεί τα στερεότυπα, παίζει μαζί τους και τα διακωμωδεί με πολύ εύστοχα και καλογραμμένα σχόλια, καταθέτοντας μια δυνατή «δήλωση» για την πατριαρχία και τη θέση της γυναίκας.

Το πρόγραμμα του «Ορφέα» (Μανωλοπούλου 9-13, Πύργος)

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9

ΟΠΕΝΧΑΙΜΕΡ – 21:15

BARBIE  19:30 & 22:00

Λέιντι Μπαγκ & Κατ Νουάρ: Το Ξεκίνημα  19:15 (μεταγλωτισμένο)

Το πρόγραμμα του CineCinema (Αντωνίου Πετραλία και Σμύρνης, Αμαλιάδα)

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 31/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9

ΕΝΑ ΚΡΑΚΕΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (μεταγλωτισμένο 18:15 – Αιθ.2

ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ (μεταγλωτισμένο) – 19:00 – Αιθ.1

BARBIE – 20:00 & 22:00 – Αιθ.2

OPPENHEIMER – 21:30 – Αιθ.1

πηγή https://www.patrisnews.com/

 
01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow