5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν υποφέρεις από αϋπνίες

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν υποφέρεις από αϋπνίες

Σταμάτα να «σαμποτάρεις» άθελά σου τον ύπνο σου.

Εάν έχεις κουραστεί να ξαπλώνεις στο κρεβάτι και να περιμένεις δύο με τρεις ώρες μέχρι να σε πάρει ο ύπνος, δεν είσαι η μόνη και σίγουρα υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημά σου.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί παράγοντες εναντίον μας όσον αφορά στον επαρκή και ποιοτικό ύπνο, όμως αν βάλεις τέλος σε ορισμένες «κακές» συνήθειες, θα μπορέσεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια συμπληρωμάτων διατροφής.

 

#1. Άσε στην άκρη το κινητό και κάθε είδους οθόνη πριν πέσεις για ύπνο

Όλες γνωρίζουμε ότι οι οθόνες είναι κακές για εμάς, και αυτό συμβαίνει επειδή το blue light μπλοκάρει τους υποδοχείς μελατονίνης. Γι' αυτό σταμάτα από σήμερα κιόλας τη συνήθεια να σκρολάρεις στο Instagram 60-90 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο.

#2. Σταμάτα να βασίζεσαι στην καφεΐνη για ενέργεια

Απόφυγε την κατανάλωση καφεΐνης μετά τις 11 το πρωί, αν θέλεις το βράδυ να κοιμηθείς «σαν πουλάκι».

#3. Μην ξαπλώνεις με άδειο στομάχι

Αν πέφτεις για ύπνο ενώ το στομάχι σου γουργουρίζει, τότε σίγουρα δε θα μπορέσεις να έχεις έναν ήσυχο και γλυκό ύπνο. Γι' αυτό χάρισε στον εαυτό σου ένα light και υγιεινό γεύμα δύο με τρεις ώρες πριν πέσεις για ύπνο, όπως για παράδειγμα ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φυστικοβούτυρο.

https://i.ytimg.com/vi/ydJoPkmDEos/hqdefault.jpg");" data-vendor="youtube" data-src="https://www.youtube.com/embed/ydJoPkmDEos?feature=oembed" data-ratio="16:9">Having Trouble Sleeping

#4. Μη φτιάχνεις τη λίστα με τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας πριν τον ύπνο

Καλό θα είναι να φτιάχνεις τη λίστα με τις υποχρεώεις είτε το πρωί μόλις ξυπνήσεις είτε το απόγευμα, ώστε να μην αρχίσεις να αγχώνεσαι πριν κοιμηθείς για όλα αυτά που έχεις να κάνεις.

#5. Απόφυγε τη γυμναστική μετά το δείπνο

Η προπόνηση υψηλής έντασης αργά το βράδυ είναι ένα τεράστιο DON'T, καθώς δίνει στο σώμα μια ώθηση ενέργειας, ροής αίματος και κορτιζόλης, κάτι που δυσκολεύει τον ύπνο.

πηγή https://www.queen.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow