Νέα μελέτη έδειξε πόσα χρήματα... «φέρνουν» την ευτυχία!

    Νέα μελέτη έδειξε πόσα χρήματα... «φέρνουν» την ευτυχία!

    Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ζήσετε την ζωή που ονειρεύεστε;

    Μία μελέτη επιχείρησε να δώσει απάντησε αυτό το -παράδοξο- ερώτημα!

     Η απάντηση για τους περισσότερους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα έρευνα από πανεπιστημιακούς ψυχολόγους, είναι 10 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά όχι για τους Αμερικανούς, που λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια και συχνά επιμένουν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.Οι ακαδημαϊκοί στα πανεπιστήμια Bath, Bath Spa και Exeter διαπίστωσαν ότι τελικά, ο άνθρωπος δεν θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο πλούσιος. Οι περισσότεροι θα ήταν ευχαριστημένοι με μερικά εκατομμύρια, σημειώνει ο Guardian.

    Mια μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχεδόν 8.000 ατόμων από όλο τον κόσμο διαπίστωσε ότι στο 86% των χωρών, η πλειονότητα των ανθρώπων πίστευε ότι θα μπορούσε να πετύχει την «ιδανική ζωή» με 10 εκατομμύρια δολάρια ή λιγότερα.

    Πόσα χρήματα χρειάζονται για την ονειρεμένη ζωή; Λιγότερα από όσα νομίζετε!

    την Αργεντινή, την Ινδία και τη Ρωσία πάνω από 1 στους 2 απάντησαν ότι θα ήθελαν 1 εκατομμύριο δολάρια ή λιγότερο. Ωστόσο, στις ΗΠΑ η πλειονότητα των ανθρώπων είπε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα για να ζήσει μια ιδανική ζωή. Μάλιστα το 31,7% (η πιο δημοφιλής απάντηση) είπε ότι θα ήθελε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στη Βρετανία, η πιο δημοφιλής απάντηση (26%) ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια και η πλειοψηφία είπε ότι 10 εκατομμύρια δολάρια ή λιγότερα θα ήταν αρκετά. Το 13% είπε ότι θα ήθελε 100 δισ. δολάρια ή περισσότερα.

     

    Η θεμελιώδης οικονομική αρχή ότι οι άνθρωποι έχουν απεριόριστες επιθυμίες και άρα εγκλωβίζονται σε μία διαρκή κατανάλωση και προσπάθεια συσσώρευσης πλούτου, διαψεύδεται, σημειώνει η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Sustainability. «Η πίστη σε αυτήν την αρχή είχε τρομερές συνέπειες για την υγεία του πλανήτη. Η προσπάθεια για συνεχή αύξηση του ατομικού πλούτου και η επιδίωξη ατέρμονης οικονομικής ανάπτυξης έχει βαρύ κόστος. Καθώς ο πλούτος έχει αυξηθεί, αυξάνεται και η χρήση των πόρων και η ρύπανση».

    Ο δρ Paul Bain, ο επικεφαλής της έρευνας, ξήγησε ότι τα νούμερα μπορεί να ακούγονται μεγάλα, όμως όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι αντιπροσωπεύουν τον ιδανικό πλούτο ενός ατόμου στο σύνολο της ζωής του, είναι στην πραγματικότητα μάλλον μέτρια.

     
     
     

    Πηγή: moneyreview.gr

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow