«Το Νησί των Μυστικών»: Μια εμπνευσμένη παράσταση στο θέατρο Φλόκα

«Το Νησί των Μυστικών»: Μια εμπνευσμένη παράσταση στο θέατρο Φλόκα

Μέσα από το συνδυασμό του χορού με τη μουσική,

το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο αναδεικνύονται οι έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Tη Δευτέρα 27/6/2022 με ελεύθερη είσοδο για όλους – Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Ζωή Ανδρίτσου

  • Στην χοροθεατρική αυτή παράσταση συμμετέχουν συνολικά 275 άτομα διαφόρων ηλικιών

Όλοι μας έχουμε μυστικά, άλλοι μικρά άλλοι μεγάλα!
Αυτό το νησί, όμως, κρύβει κάτι που πρέπει όλοι να μάθετε!
“Το νησί των Μυστικών”

Σε μία εμβληματική τοποθεσία με τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό βάρος, την Αρχαία Ολυμπία, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Θέατρο Φλόκα, ανεβαίνει τη Δευτέρα 27/6/2022 στις 21.15 η παράσταση «Το Νησί των Μυστικών».

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η δημιουργική Ζωή Ανδρίτσου και σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 275 άτομα, διαφόρων ηλικιών, ξεκινώντας από χορευτές και χορεύτριες ηλικίας μόλις 3 ετών.

«Το Νησί των Μυστικών» είναι μια χοροθεατρική παράσταση με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπου μέσα από το συνδυασμό του χορού με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο αναδεικνύονται οι έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Παράλληλα, θίγονται σοβαρά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως ο εκφοβισμός, η κακοποίηση, ο ξεριζωμός και η προσφυγιά. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο που προκαλεί συναισθήματα χαράς, γέλιου, αλλά και προβληματισμού και συγκίνησης.

«Ο λόγος που προσεγγίζω τις παραστάσεις μου με αυτή την ολιστική μεθοδολογία είναι γιατί έτσι μπορούν όλοι, συμμετέχοντες στην παράσταση και θεατές, να ανακαλύψουν την δύναμη της τέχνης στο σύνολό της και να γίνουν μέρος της καλλιτεχνικής έκφρασης» σημειώνει η Ζωή Ανδρίτσου που βρίσκεται στις τελευταίες εντατικές πρόβες μαζί με την ομάδα της.

Μάλιστα σε ανάρτησή της στο φβ γράφει:

“Πρόβες,Πρόβες, Πρόβες!
“Οι γιατροί μας”
Πρόσωπα γεμάτα φως !
Η δύναμη για όλα, η θέληση των παιδιών μας!
Όλοι μαζί με έναν κοινό προορισμό, την παράσταση μας! Ένα παιδί μας αν έλειπε, η παράσταση μας θα ήταν πιο φτωχή!
Σας ευχαριστώ παιδιά μου για τις μοναδικές στιγμές μας!”

Μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός οι παραστάσεις στο Φλόκα

Οι παραστάσεις της στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία αποτελούν καλλιτεχνικό γεγονός εδώ και χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κι επανέρχονται φέτος δυναμικά μετά το αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας.

Οι χιλιάδες θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις κερκίδες του θεάτρου Φλόκα απολαμβάνουν μία καλλιτεχνική δημιουργία διεθνών προδιαγραφών με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, και χορογραφίες που καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους.

Μια πρώτη γεύση από το τι θα παρακολουθήσουν φέτος οι θεατές αποτελεί το εντυπωσιακό βίντεο που έχει ήδη κυκλοφορήσει και το οποίο υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης της Ζωής Ανδρίτσου, Αλέξης Ζαφειράκης, σε φωτισμούς του Ανδρέα Ζέζα.

πηγή https://proini.news/


Τελευταία νέα

top20 01

 
© 2022 TheWebRadio.gr