Αυτοκίνητα και μηχανές αντίκες θα στολίσουν τον Πύργο

    Αυτοκίνητα και μηχανές αντίκες θα στολίσουν τον Πύργο

    -Ο Σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες»

    Ι.Δ.Ο.ΡΟ σταθμεύει στην κεντρική πλατεία

    -Ολυμπιονίκες και κορυφαίοι οδηγοί στο τιμόνι

    «Τροχοφόρες καλλονές» μιας άλλης εποχής θα πλημμυρίσουν την πλατεία του Πύργου το Σάββατο 25 Ιουνίου γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Αυτοκίνητα και μηχανές αντίκες θα σταθμεύσουν από τις 21.00 και για περίπου τρεις ώρες στο χώρο της πλατείας (στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), στο πλαίσιο της περιήγησης στην Ηλεία που πραγματοποιεί ο σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ.

    Ο Δήμος Πύργου και η ΔΗΚΕΠ, με την προσωπική συμβολή της προέδρου του ΔΟΠΠ Μαριάννας Σταθοπούλου στην όλη υλοποίηση της δράσης, θα φιλοξενήσει στο κέντρο της πόλης αυτοκίνητα και μηχανές αντίκες καθώς και τους οδηγούς τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν μοντέλα περασμένων δεκαετιών, αλλά και γνωστούς αθλητές που θα τα οδηγούν, αφού ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου είναι η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη. Η δράση όλη της διαδρομής στο νομό πραγματοποιείται από την ΠΔΕ σε συνεργασία με τον Ι.Δ.Ο.ΡΟ.

    Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου είναι μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού  που ένωσαν την αγάπη τους για το ιστορικό αυτοκίνητο και την επιθυμία τους  να αναδειχθεί η ομορφιά του στο ευρύ κοινό, μέσα από τις ομορφιές και την ιστορικότητα των τόπων της Ελλάδας. Εκτός από την Όλγα Βασδέκη που είχε την πρωτοβουλία ίδρυσης του συλλόγου, μέλη του είναι επίσης Ολυμπιονίκες όπως η Νίκη Μπακογιάννη και η Πόπη Ουζούνη, η χάλκινη Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα, η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αθηνά Χατζηστύλη, καθώς και μέλη Λεσχών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α.

     

    Οι στόχοι της δράσης είναι:

    -Η ανάδειξη των ελληνικών τοπίων μέσα από την ομορφιά των ιστορικών οχημάτων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και την αίγλη των Ολυμπιονικών της Ελλάδας.

    -Η οδική ασφάλεια και εκπαίδευση στην οδική συμπεριφορά

    -Η προστασία του περιβάλλοντος και η άρση της κλιματικής αλλαγής μέσα απο την ατομική και συλλογική συμπεριφορά.

     

    Η βραδυνή επίσκεψη στην πόλη

    Μετά λοιπόν την περιήγηση σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, η πομπή των αυτοκινήτων και μηχανών θα σταθμεύσει στην κεντρική πλατεία του Πύργου, πριν αναχωρήσει την Κυριακή για την Αρχαία Ολυμπία.

    Οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ιστορικά μηχανοκίνητα οχήματα και να φωτογραφηθούν με τους Ολυμπιονίκες, καθώς και να ενημερωθούν για το προσεχές Ράλι Ακρόπολις «Το Ράλι των Θεών».

    antikes pyrgos

    πηγή https://proini.news/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow