10 καθημερινά πράγματα που είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες

    10 καθημερινά πράγματα που είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες

    H αλήθεια είναι ότι κάθε χώρα και κάθε πολιτισμός

    έχει τις ιδιαιτερότητές του και για τους υπόλοιπους, κάποιες από αυτές μοιάζουν παράξενες έως και εξωφρενικά παράλογες πολλές φορές.

    Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ 10 από τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά εδώ και σε άλλες χώρες του κόσμου είναι απαγορευμένα. Ποια είναι αυτά; Διάβασε παρακάτω.

    #Κίνα

    Στην Κίνα απαγορεύεται να σώσεις κάποιον που πνίγεται στη θάλασσα. Αυτός ο νόμος συνδέεται με την Ανατολική φιλοσοφία που θεωρεί ότι η παραποίηση της μοίρας ενός ατόμου είναι ανήθικη. Παρόλα αυτά, κάποιοι ...πιο πονηρεμένοι πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές απλώς προσπαθούν να ελέγξουν τον πληθυσμό με αυτόν τον κανονισμό.

    #Γαλλία

    Στη Γαλλία από το 1910 κι έπειτα είναι παράνομο για τα ερωτευμένα ζευγάρια να  φιλιούνται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς τότε πολλές φορές τα τρένα καθυστερούσαν να ξεκινήσουν λόγω των αποχαιρετισμών.

    #Ιταλία

    Στη Βενετία απαγορεύεται να ταΐζει ο κόσμος τα περιστέρια και μάλιστα τιμωρείται με πρόστιμο εάν το κάνεις. Αυτό συμβαίνει για να μη λερώνονται τα αγάλματα με κουτσουλιές.

    #Η.Π.Α.

    Σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής απαγορεύεται η πώληση σοκολατένιων αυγών Kinder έκπληξη. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ, απαγορεύεται η τοποθέτηση παιχνιδιών σε τρόφιμα λόγω φόβου ότι τα παιδιά θα πνιγούν από τα μικρά κομμάτια. Από το 2013 επιτράπηκε η πώλησή τους με τον όρο τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν να είναι μεγάλους μεγέθους.

    #Σαμόα

    Στο μικρό κρατίδιο της Σαμόα στον Ειρηνικό είναι παράνομο για ένα σύζυγο να ξεχάσει τα γενέθλια της συζύγου του. Εάν αυτό συμβεί, το δικαστήριο θα κάνει τον άντρα να πληρώσει ένα πρόστιμο, που πηγαίνει κατευθείαν στη γυναίκα του. ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΕΣΠΙΣΗ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ!!!)

    #Ιαπωνία

    Στην Ιαπωνία πολλά εστιατόρια, γυμναστήρια και ξενοδοχεία απαγορεύουν την είσοδο σε πελάτες με τατουάζ που δεν είναι καλυμμένα με ρούχα. Ο λόγος είναι η συσχέτιση της Μαφίας της Ιαπωνίας με τα τατουάζ που τα έχει στιγματίσει. Κι αυτός είναι ο λόγος, γενικά, που οι Ιάπωνες αποφεύγουν να κάνουν τατουάζ.

    #Ισλανδία

    Από το 2010 κι έπειτα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει την ύπαρξη στριπτιτζάδικων, για να αποφευχθεί η εκμετάλλευση των γυμνών σωμάτων.

    #Δανία

    Στη Δανία είναι ποινικό αδίκημα το κάψιμο σημαίας άλλων κρατών. Δεν είναι, όμως, αδίκημα το κάψιμο της σημαίας της Δανίας.

    #Ρωσία

    Τον Απρίλιο του 2015, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε όλα τα memes που υπήρχαν στο ίντερνετ, τα οποία περιείχαν αυτόν ή άλλους πολιτικούς. Φαντάσου να συνέβαινε αυτό στην Ελλάδα ....

    #Ιραν

    Η Ιρανική κυβέρνηση εξέδωσε το 2010 μια λίστα από επιτρεπτά κουρέματα, στα οποία δεν περιέχονταν η κοτσίδα, η μοϊκάνα, αλλά και τα καρφάκια.

    πηγή https://www.e-daily.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow