5 τρόποι για να κρατήσεις τις φιλίες σου όσο μεγαλώνεις

    5 τρόποι για να κρατήσεις τις φιλίες σου όσο μεγαλώνεις

    Όσες υποσχέσεις κι αν έχεις δώσει με τις φίλες σου ότι δεν θα χαθείτε,

    θα βγαίνετε για ποτά, θα τα κάνετε όλα μαζί, η ίδια η ζωή τα ανατρέπει όλα. Καθώς μεγαλώνουμε, δεν συγχρονιζόμαστε πάντα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε χρόνο ούτε για ένα τηλεφώνημα. Πώς κρατάς όμως τις μακροχρόνιες φιλίες σου όσο μεγαλώνεις;

    Ο γάμος, τα παιδιά, τα διαφορετικά ωράρια και όλα αυτά που προκύπτουν στην καθεμία μας, αλλά όχι σε όλες ταυτόχρονα και το ίδιο, αποτελούν λόγους που μας αποξενώνουν από τα ίδια πρόσωπα που βλέπαμε καθημερινά. Να πώς μπορείς να κρατήσεις “δυνατές” τις φιλίες σου ακόμα και όταν όλα γύρω σου αλλάζουν συνεχώς:

    Γίνε ευέλικτη με την επικοινωνία

    Μιλούσατε στο τηλέφωνο με τις ώρες αλλά αυτό ήταν πριν έρθουν τα παιδιά. Η λύση; Ρώτα τη φίλη σου ευθέως πως προτιμά να επικοινωνείτε. Μπορεί να είναι μέσω μηνυμάτων ή να τη βολεύει καλύτερα ένα σύντομο τηλεφώνημα (αυτό που μπορεί να διακοπεί εντελώς ξαφνικά). Ο στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος για να κρατάτε επαφή και να μοιράζεστε τα νέα σας όταν τα προγράμματά σας δεν συμπίπτουν.

    Τήρησε ένα καθιερωμένο ραντεβού

    Εντάξει, ίσως δεν μπορεί να είναι κάθε εβδομάδα, αλλά ένα brunch μία φορά το μήνα (ή μεσημεριανό γεύμα ή ένα happy hour για κοκτέιλ) είναι κάτι που σίγουρα μπορείτε σίγουρα να προγραμματίσετε. Μια προειδοποίηση: Είναι σημαντικό να υπάρχει κατανόηση όταν προκύπτει κάτι απρόοπτο, όπως μία παιδική ασθένεια ή η αλλαγή ενός deadline στη δουλειά.

    Ή μία επέτειο φιλίας

    Μπορεί να είναι ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο ή μία επίσκεψη σε σπα. Με σωστό προγραμματισμό και καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν.

    Μοιράσου τις δουλειές

    Αν μένεις κοντά με τη φίλη σου, μπορείς να τη βοηθήσεις να κάνετε παρέα τα ψώνια στο super market, μία αλλαγή ρούχου ή να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας στο πλυντήριο. Έτσι, οι δουλειές θα φαντάζουν λιγότερο βαρετές κι εσείς θα έχετε κάνει ένα πολύτιμο catch up.

    Πες ότι σου λείπει

    Μερικές φορές, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη ζωή μας που παραμελούμε τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να λες πώς αισθάνεσαι χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και φυσικά χωρίς να αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να παγιωθούν. Συχνά είναι τόσο απλό όσο ένα “Μου λείπεις. Να σε καλέσω Face Time;”. Απόφυγε την γκρίνια και δείξε στις φίλες σου γιατί σου λείπουν και πόσο τις αγαπάς.

    Πηγή: Madamefigaro.gr

     

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow