Όλες οι τάσεις στο φαγητό που θα δούμε αυτόν τον χειμώνα

    Όλες οι τάσεις στο φαγητό που θα δούμε αυτόν τον χειμώνα

    Μια νέα ημέρα ξημερώνει στη γαστρονομία

    Οι επισκέπτες των εστιατορίων θα δουν αύξηση στο table for one, τη χρήση φθηνότερων συστατικών για την καταπολέμηση του κόστους ζωής και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κάτι διαφορετικό, σύμφωνα με την πλατφόρμα κρατήσεων δείπνου, Resy.

    Ήδη, βλέπουμε σημάδια αυτών των ανερχόμενων τάσεων και η Resy πιστεύει ότι το σκηνικό πρόκειται να αλλάξει ακόμη περισσότερο.

     

    Στο TikTok, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που γιορτάζουν κάνοντας δραστηριότητες όπως διακοπές και φαγητό μόνοι. Πάνω από 150+ άτομα έχουν δει βίντεο που σχετίζονται με αυτό στην εφαρμογή.

    Καθώς αυτό το κίνημα συνεχίζει να αναπτύσσεται και το να κάνεις πράγματα μόνος θεωρείται κάτι που πρέπει να μη το φοβόμαστε, τα εστιατόρια θα πρέπει να περιμένουν περισσότερους ανθρώπους να κάθονται μόνοι σε ένα τραπέζι, να βγαίνουν σε ένα «μοναχικό ραντεβού».

    Σχεδόν ένας στους τρεις αναφέρει ότι έχει δειπνήσει μόνος του, σύμφωνα με την έρευνα του Resy, επικαλούμενος ότι προτιμούν τη δική τους παρέα και θέλουν να φάνε στο δικό τους χρόνο.

     

    Περισσότερα εστιατόρια μπορεί να δημιουργήσουν χώρο πάγκου για γρήγορα σόλο γεύματα, αλλά και τα σόλο εστιατόρια αξίζουν ένα τραπέζι.

    Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κάνετε κράτηση σε ορισμένα μέρη με περιορισμούς σε τουλάχιστον δύο ανά τραπέζι, αλλά ελπίζουμε ότι οι συμπεριφορές θα συνεχίσουν να αλλάζουν.

    Geopolitical dining

    Επιπλέον, αναμένεται ότι περισσότερο χορτοφαγικό φαγητό θα μπει για τα καλά σε όλα τα μενού.

    Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι θα αλλάξουν αυτό που έχουν στο πιάτο τους – που ονομάζεται «geopolitical dining», αναμένεται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν φαγητά από άλλους πολιτισμούς, ειδικά σε περιοχές με μεγαλύτερη μετανάστευση και ποικιλομορφία.

     

    Διευρύνοντας τους ορίζοντές μας, οι κουζίνες από τη Δυτική Αφρική, μαζί με την Κολομβία και τα Κουρδικά προβλέπεται να τραβήξουν περισσότερη προσοχή τον επόμενο χρόνο.

    Η «μηδενική σπατάλη» θα μπει στη ζωή μας

    Τέλος, η κρίση του κόστους ζωής θα επηρεάσει και τα εστιατόρια και τη κουλτούρα της γαστρονομίας.

     

    Στο τέλος του εστιατορίου, οι σεφ αναζητούν νέους τρόπους για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες ενώ παράλληλα προωθούν την καινοτομία στα τρόφιμα. Για να αποφευχθούν οι υψηλές τιμές, αναμένεται ότι τα «ταπεινά» συστατικά που παραδοσιακά σνομπάρονται, μπορεί να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς είναι πιο οικονομικά και διαχρονικά!

    Μπορεί να δούμε περισσότερα εναλλακτικά κομμάτια κρέατος ή ακόμα και... «απορρίμματα» λαχανικών, όπως τις κορυφές καρότου. Σαν να λέμε πως όλα θα χρησιμοποιούνται και δεν θα πετιεται τιποτα!

    Πηγή https://www.e-daily.gr/

     
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow