Η Αμαλιάδα της καινοτομίας

Η Αμαλιάδα της καινοτομίας

Έτοιμο το βίντεο κλιπ με το τραγούδι

που έγραψε και τραγουδά η μικρή Αναστασία Τσαγρή από την Αμαλιάδα

Μια παραγωγή του Δήμου Ήλιδας για το @iamnotadoll¬_project

 

Συνεχίζονται οι καινοτόμες δράσεις στο Δήμο Ήλιδας με τη δημιουργία του βίντεο κλιπ για το εικαστικό @iamnotadoll¬_project, της κ. Ιωάννας Παρασκευά που αφορά την έμφυλη βία και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Η καινοτομία της καλλιτεχνικής προσέγγισης που έχει ως στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών, βασίστηκε σε δημιουργούς που κατάγονται και ζουν στην Αμαλιάδα.Το τραγούδι έγραψε και ερμήνευσε η 11χρονη Αναστασία Τσαγρή, μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, την κινησιολογία και τη σκηνική παρουσία ανέλαβε η Θεατρολόγος Μένη Κοσμοπούλου, τα γυρίσματα ανέλαβε ο βραβευμένος Γιώργος Χαλικιάς ενώ τη σκηνοθεσία της όλης παραγωγής είχε ο επίσης με διεθνείς βραβεύσεις Αμαλιαδίτης σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος.
Η ιδέα της παραγωγής του βίντεο κλιπ ξεκίνησε από την μικρή Αναστασία Τσαγρή, η οποία επικοινώνησε με τη γλύπτρια μετά την επίσκεψη, που είχε κάνει στην διαδραστικήέκθεση στην Αμαλιάδα, και ευαισθητοποιημένη από τη διάδραση με τα γλυπτά έγραψε ένα τραγούδι και το έστειλε με μήνυμα στην κ. Ιωάννα Παρασκευά. Αμέσως μετά η γλύπτρια επικοινώνησε με τον Δήμο Ήλιδας και συμφώνησαν από κοινού για τη δημιουργία ενός βίντεο κλιπ, που θα είναι ένα από τα βασικά επικοινωνιακά εργαλεία της προώθησης του εικαστικού project σε όλο τον κόσμο. Ήδη το βίντεο κλιπ έχει ανέβει στο YouTube, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κύπρο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Πηγή https://proini.news/


Τελευταία νέα

zuca

top20 01

 
© 2023 TheWebRadio.gr