Έρχεται ο «Δον Κιχώτης» από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας!

    Έρχεται ο «Δον Κιχώτης» από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας!

    Πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου

    στο Θεατρικό Νοέμβρη Παραμυθιάς και στις 9 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Ήλιδας

    Με γοργούς ρυθμούς και με πολύ όρεξη και μεράκι, ετοιμάζεται η παράσταση της Θεατρικής ομάδας «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας που την φετινή θεατρική σεζόν, παρουσιάζει το έργο του Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα έργο που χαρακτηρίζεται ως ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας, η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά κυνηγώντας… ανεμόμυλους, με συνοδεία τον ανιδιοτελή, πιστό του φίλο Σάντσο.

    Για άλλη μια φορά οι «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ», επελέγησαν και θα παίξουν την πρεμιέρα της παράστασης στον θεατρικό Νοέμβρη στην Παραμυθιά, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, που διοργανώνει ο ΘΕΑΤΟ Παραμυθίας σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Σουλίου. Ένα μεγάλο φεστιβάλ μη διαγωνιστικό που φέρνει κοντά όλους τους ερασιτέχνες με παραστάσεις σεμινάρια κτλ.

     

    Η πρεμιέρα της παράστασης στην Αμαλιάδα, θα δοθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Ήλιδας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 10 Δεκέμβρη στις 8.00 το βράδυ και την Κυριακή 11Δεκεμβρη , στις 11 το πρωί. και ο κύκλος τους θα ολοκληρωθεί με το τριήμερο του ΠΣΚ 16/17/18 Δεκέμβρη.

    Οι συντελεστές της παράστασης εργάζονται πυρετωδώς, οι μέρες πλησιάζουν, οι ηθοποιοί προβάρουν κοστούμια και σκηνές και λίγο- λίγο μοιράζονται τη χαρά τους με τον κόσμο που ανυπομονεί να τους δει από κοντά, μεγάλους, μικρούς, παλιούς και νέους φίλους και όπως λένε οι ίδιοι « για να γελάσουμε , να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να προβληματιστούμε με τα λόγια του “Δον Κιχωτη “μας.»

     

    Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Κότσιφας, δεν κρύβει τη χαρά του και αναφέρει ότι « Ο “Δον Κιχώτης μας ” με τους ζωντανούς ανεμόμυλους και τα υπέροχα σκηνικά ετοιμάζεται σιγά σιγά. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ με πολύ χορό και πολλά τραγούδια της Ελένης Σκορδίλη ικανό να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους, το οποίο θα απολαύσουμε το Δεκέμβριο. Η διασκευή του έργου ανήκει στο γνωστό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Καλαντζόπουλο, τον οποίο και έχουμε προσκαλέσει να απρακολουθήσει την παράστασή μας, με τη συμμετοχή 24 ταλαντούχων μικρών και μεγάλων ηθοποιών. Ο κ. Σάκης Κοροντζής, καταπληκτικός διακοσμητής και σχεδιαστής που κάθε χρόνο μας σχεδιάζει τα σκηνικά και ο υπέροχος καλλιτέχνης Kristo Defrim Hasa, μαζί με μια πλειάδα άλλων συντελεστών, έφεραν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψει το κοινό, καθώς είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σας καλούμε να απολαύσετε μια υπέροχη παράσταση και να προβληματιστείτε με τα μηνύματα του Δον Κιχώτη.»

    Λίγα λόγια για το έργο

     

    Ο «Δον Κιχώτης» γράφτηκε το 1597 και παρά το γεγονός ότι περιγράφει ένα περιπετειώδες ταξίδι, ο Θερβάντες το έγραψε όταν ήταν στη φυλακή της Σεβίλλης για οικονομικά χρέη. Ο συγγραφέας δεν προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ήρωάς του έχει τα λογικά του, γιατί αυτό που συνεπαίρνει το θεατή είναι η τρέλα, η παρόρμηση μέσα από τη σύγκρουση του καλού και του κακού, του ισχυρού και του αδύναμου και του αγώνα για αλλαγή. Το σίγουρο είναι πως αν ο Θερβάντες είχε χρήματα για να πληρώσει τα χρέη του, ίσως να μην είχε γεννηθεί ποτέ ο Δον Κιχώτης.

    πηγή https://proini.news/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow