Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Δράση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

    για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιείται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑΟ), η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας και του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται και έργα μαθητών των δύο δομών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Παιδικού Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος» και του ΚΔΑΠ.

    Με αφορμή την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου τονίζει: «Σε μια εποχή που τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, η κοινωνία μας επιβάλλεται να ευαισθητοποιηθεί και να αφυπνιστεί, αναλαμβάνοντας δράση. Η εκδήλωση που διοργανώνουμε αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοτών μας στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα γιατί όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι σε φαινόμενα και συμπεριφορές που προσβάλουν τον πολιτισμό μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καλούμε λοιπόν όσους μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σε μια προσπάθεια να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη».  

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα  2014-2020».

    (Δελτίο Τύπου)

    olimpia ekd emfuli via

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow