Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου: Εξόρμηση στο Αρχαίο μονοπάτι Δελφοί - Κίρρα

    Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου: Εξόρμηση στο Αρχαίο μονοπάτι Δελφοί - Κίρρα

    ΚΥΡΙΑΚΉ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 

    1η εξόρμηση για το 2023 με προορισμό τους Δελφούς, τον "ομφαλό της Γης" και το σύμβολο τους τον "Θόλο της Αθηνάς Προναίας". Μια εκπληκτική κατασκευή της κλασικής αρχιτεκτονικής, άγνωστο για ποια ήταν η χρήση του. Ο Βιτρούβιος αναφέρει πως ο αρχιτέκτονας ήταν ο Θεόδωρος ο οποίος είχε γράψει και βιβλίο για τον τρόπο κατασκευής του.

    Θα δούν και θα πιούν νερό από την πηγή Κασταλία, που πήρε το ονομά της από την νύμφη Κασταλία την οποία κυνηγούσε ο Απόλλωνας και η ίδια έπεσε μέσα και πνίγηκε. Είναι αφιερωμένη στον ίδιο και τις Μούσες. Η πηγή ιστορικά είναι συνδεδεμένη με το Μαντείο των Δελφών και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι για την λειτουργία του και το πλύσιμο των προσκυνητών, των ιερέων και της Πυθίας.
    Θα διασχίσουν το αρχαίο μονοπάτι το οποίο θα μας οδηγήσει μετά από 10 χλμ στην Κίρρα, εκεί όπου ήταν το αρχαίο λιμάνι το οποίο χρησιμοποιούνταν από προσκυνητές και ιερείς.
    Μονοπάτι εύκολο, κατάλληλο και για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά την δραστηριότητα της ορεινής πεζοπορίας.
    Μετά το τέλος της πορείας, ελεύθερος χρόνος στην Ιτέα για καφέ - φαγητό ή βόλτα.
    Απόσταση: 10χλμ
    Βαθμός Δυσκολίας: Α (εύκολο)
    Υ/Δ -550m
    *ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια - μπατόν - αδιάβροχο μπουφάν ή αντιανεμικό - γάντια & σκουφιά - ισοθερμικό - νερό 1,5lt - σνακ - προσωπικό φαρμακείο - 2η αλλαξιά για το τέλος.
    * Η χρήση της μάσκας μέσα στο πούλμαν είναι υποχρεωτική.
    * Η διαδρομή πραγματοποιείται με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ακολουθώντας τις οδηγίες των οδηγών-συνοδών της ομάδας.
    Πληροφορίες: 6989508056 Γιώργος
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow