Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου RAFTING στον Άραχθο Ποταμό

    Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου RAFTING στον Άραχθο Ποταμό

    Ο εμβληματικός ποταμός Άραχθος

    διασχίζει ορισμένες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Πηγάζει από τη βόρεια Πίνδο και περνώντας ανάμεσα από τα βουνά, Λάκμο και το Μιτσικέλι εκβάλει στον Αμβρακικό.

    *ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10χλμ:
    Aκολουθούμε μια διαδρομή περίπου 10χλμ, με συνεχόμενους κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου – 3ου βαθμού. Διασχίζουμε το ομορφότερο τμήμα του ποταμού που ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στο ξακουστό Γεφύρι της Πλάκας. Στα μέσα περίπου της διαδρομής μας δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και να κάνουμε βουτιές στη φυσική λίμνη που σχηματίζει ο εικοσάμετρος Καταρράκτης της Κλίφκης. Η είσοδος στο στενό Φαράγγι του Αράχθου είναι επιβλητική με κατακόρυφες ορθοπλαγιές ύψους 700 μέτρων.
    Καθ’ όλη τη διαδρομή συναντούμε δεκάδες πηγές που αναβλύζουν από τους βράχους με πεντακάθαρο και πόσιμο νερό. Στην έξοδο του Φαραγγιού, στο τέλος της διαδρομής περνάμε από το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το Γεφύρι της Πλάκας.
    *ΔΙΑΔΡΟΜΗ 22χλμ:
    Ξεκινά και αυτή από την Γέφυρα Πολιτσάς αλλά καταλήγει στην Γέφυρα Τζαρή. Συναντάμε μεγάλο όγκο νερού, με δυνατά περάσματα 3ου & 4ου βαθμού.
    *** Όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στο rafting, θα έχουν την δυνατότητα να πεζοπορήσουν σε μια μικρή, ήπια, κυκλική πεζοπορία από την Φράστα, προς το Γεφύρι της Πλάκας και από κει παραποτάμια θα καταλήξουν στην βάση του rafting.
    To μονοπάτι είναι μέσα σε καταπράσινο, χαμηλής βλάστησης τοπίο. Η διαδρομή είναι εύκολη, κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας. Η απόσταση είναι 5χλμ. και χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες για την ολοκλήρωση του.
    * Εξοπλισμός για Rafting
    α) Μαγιό ή δεύτερα εσώρουχα
    β) Πετσέτα
    γ) Προαιρετικά τους κρύους μήνες εσωθερμικό ή μακό μπλουζάκι που φοριέται κάτω από τη στολή για να μας κρατάει ζεστούς
    δ) Παγούρι με νερό.
    # Η κράτηση θέσεων γίνετε ΜΟΝΟ με προκαταβολή #
    Αναχώρηση:
    06:00 από Πύργο (γραμμές ΟΣΕ)
    06:20 από Αμαλιάδα (Αγ.Τρύφωνα)
    06:45 από Γαστούνη
    Η χρήση μάσκας στο πούλμαν είναι υποχρεωτική.
     
     
     
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow