O λόγος που πρέπει να σταματήσεις να τρως μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου

    O λόγος που πρέπει να σταματήσεις να τρως μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου

    Μια έρευνα μας απομακρύνει

    από τον υπολογιστή την ώρα του φαγητού.

    Σε μια εποχή που η καθημερινότητα τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς, η εικόνα σου να τρως μπροστά στο υπολογιστή δεν σε ξενίζει σίγουρα καθόλου.Όσο και αν σε βολεύει αυτή η κατάσταση, όμως, οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Suffolk σε πρόσφατη έρευνά τους συμπέραναν πως αυτή η συνήθεια….παχαίνει.
     

    Την ώρα που γευματίζεις μπροστά στον υπολογιστή, το σώμα σου δεν κατανοεί πότε χόρτασες, με αποτέλεσμα να παίρνεις πολλές περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειάζεσαι. Έτσι αναλύοντας δεδομένα 1.200 γυναικών, συμπέραναν πως όσες κατανάλωναν τα γεύματα τους μπροστά στον υπολογιστή έτειναν να έχουν περισσότερα κιλά και να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες από τις υπόλοιπες.

    Η επιστήμονες, μάλιστα, ισχυρίζονται πως όταν τρως μηχανικά, ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνεται καν την απόλαυση του φαγητού και έτσι δεν εκτιμάς το γεύμα σου. Με αποτέλεσμα σύντομα να θες να φας πάλι, ακόμα και αν είσαι πλήρως χορτασμένη.

    Ξέρουμε πως οι δουλειές δεν σταματάνε ποτέ, όμως για το καλό σου, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα ώστε να απολαμβάνεις το φαγητό σου.

     

    Για το καλό της υγείας, του σώματός σου και φυσικά για να μη χάνεις την ευχαρίστηση του φαγητού.

    Πηγή: Βelikeyou.gr - Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay 

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow