«Τρενάκι… για δύο…» με άφθονο γέλιο!

    «Τρενάκι… για δύο…» με άφθονο γέλιο!

    Τρεις τελευταίες παραστάσεις από την Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού

    με μια συρραφή μονόπρακτων του Τσέχωφ σε διασκευή του Λάζαρου Κυπριώτη

    Με τρεις τελευταίες παραστάσεις από σήμερα, Παρασκευή- Σάββατο και Κυριακή 17-18 και 19 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ ολοκληρώνει την εμφάνισή της η Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού που ανεβάζει αυτήν την περίοδο στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης με τεράστια επιτυχία μια εξαιρετική παράσταση που σημειώνει ως τώρα τεράστια επιτυχία με το έργο «Τρενάκι… για δύο…».

    Η παράσταση είναι μια συρραφή μονόπρακτων του κορυφαίου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ σε ελεύθερη διασκευή του πολυπράγμονα και πολυμήχανου Λάζαρου Κυπριώτη που εδώ και μια 25ετία έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του θεάτρου, έχοντας επιδείξει όχι μόνο το αστείρευτο υποκριτικό του ταλέντο σε πολλές από την ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ηλείας, αλλά και για την γνήσια αγάπη του για την τέχνη και τον πολιτισμό, ωθώντας κυρίως τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν.

     

    Η παράσταση που έχει αποθεωθεί από εκατοντάδες ως σήμερα θεατές που γεμίζουν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού όλες τις ημέρες που παίζεται, προσφέρει άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές στιγμές, αφού τα περισσότερα μονόπρακτα του Τσέχοφ είναι γραμμένα με πολύ χιούμορ και με την γνωστή σοφία και οξυδέρκεια του μεγάλου Ρώσου δραματουργού. Η ελεύθερη διασκευή τους από τον Λάζαρο Κυπριώτη απογειώνει ακόμα περισσότερο την παράσταση, καθώς τα θέματά των μονόπρακτων είναι όπως πάντα παρμένα από την καθημερινή ζωή, όπου… φαινομενικά δεν συμβαίνει τίποτα κι όμως, κάτω από την ήρεμη, παγωμένη επιφάνειά του, ο ποταμός συνεχίζει την ασταμάτητη, ορμητική πορεία του!

    Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, η παράσταση έχει πολλές καινοτομίες, αφού πέρα από τα ιδια τα κείμενα που μας επιφυλάσσουν ξεκαρδιστικές στιγμές με πρωταγωνιστή το γέλιο αλλά και το καυστικό χιούμορ, η θεατρική ομάδα είναι πολυπληθής, συνολικά 22 άτομα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στη σκηνή με μικρούς αλλά κομβικούς ρόλους ο καθένας και η δουλειά είναι απολύτως συλλογική όπως και η σκηνοθεσία! Άλλωστε και στο πρόγραμμα της παράστασης αναφέρεται ξεκάθαρα: σκηνοθεσία Απάντων και Πασών!

    Ο Λάζαρος Κυπριώτης και οι καινοτομίες της παράστασηςΌπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή ο Λάζαρος Κυπριώτης, οι συμμετέχοντες ηθοποιοί της παράστασης προέρχονται από όλη την Ηλεία, δεν είναι αποκλειστικά μέλη της θεατρικής ομάδας Βαρθολομιού αλλά έχουν περάσει και από άλλες ομάδες ή ασχολούνται ακόμα και για πρώτη φορά.

    «Δικός μου σκοπός και νομίζω ότι ως ένα βαθμό το έχω επιτύχει μετά από πολλά χρόνια αλλά και αρκετές ομολογουμένως αντιδράσεις, είναι να μην υπάρχουν αποκλειστικότητες στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού, αλλά όποιος αγαπά το θέατρο και θέλει να παίζει, να μπορεί να το κάνει και να περνοδιαβαίνει από διάφορες ομάδες. Εγώ προσωπικά αυτό το έχω κάνει πράξη, έχω παίξει παντού και με όλους και αυτή είναι η ομορφιά του θεάτρου, να μην περιχαρακώνεσαι μέσα σε μια θεατρική ομάδα μόνο. Αυτό το εφαρμόσαμε πλήρως στην παράσταση που παρουσιάζουμε φέτος αλλά διαπίστωσα με χαρά ότι και μέλη συγκεκριμένων θεατρικών ομάδων, έπαιξαν φέτος και με άλλη θεατρική ομάδα, κάνοντας κύκλο. Συναντηθήκαμε λοιπόν πολλοί άνθρωποι μαζί που δεν έχει σημασία από πού προέρχεται ο καθένας και στήσαμε όλοι μαζί μια παράσταση που θέλουμε να απολαύσει ο κόσμος.

    Οι ρόλοι είναι πολλοί, 22 συνολικά, δουλέψαμε πολύ και μέσω ίντερνετ και όλοι μαζί επί σκηνής βρεθήκαμε στις τελευταίες πρόβες και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Καλούμε τον κόσμο να ανέβει μαζί μας στο… τρενάκι μας για την τελευταία του διαδρομή και να το χαρεί».

     

    α σημειώσουμε ότι η παράσταση ανεβαίνει με την στήριξη του Ν.Π Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Πηνειού και η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη- κρατήσεις στο τηλέφωνο 6973961281

     

    Συντελεστές της παράστασης

    Στην παράσταση παίζουν οι:

    Αβραμίδη Τζένη, Αγραπίδης Αλέξης, Αγραπίδης Παναγιώτης, Αρβανίτη Σοφία, Γιατρά Νικολίτσα, Δήμου Γιώργος, Καντέλλα Σταυρούλα, Κούτση Μαρία, Κυπριώτης Λάζαρος, Λάττα Τασία, Μπίλια Ελισάβετ, Μπράτη Ισμήνη, Μπράτης Ανδρέας, Παναγοδήμου Πέπη, Πομώνη Φωτεινή, Ρηγάτος Δημήτρης, Σοφιανού Ασημίνα, Σταυροπούλου Ευτυχία, Τσεκουράς Φώτης, Τσερεμές Γιώργος, Χριστοδουλοπούλου Ελένη, Ψυχογιού Ασήμω. Συμμετέχει η κ. Μαρίκα Μπράτη.

    Σκηνοθεσία (σύμφνωνα με το πρόγραμμα): Απάντων και Πασών.

    Βοηθός σκηνοθεσίας: Τσάκωνα Αντιγόνη

    Επιμέλεια σκηνής: Λυκογιάννη Κατερίνα

    Μουσική – φώτα: Ξένος Λευτέρης

    πηγή https://proini.news/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow