Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στα καλύτερα του κόσμου ξεπερνώντας το σουβλάκι

    Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στα καλύτερα του κόσμου ξεπερνώντας το σουβλάκι

    Το ελληνικό πιάτο που ξεπέρασε το σουβλάκι

    στην έρευνα του Atlas για τα καλύτερα πιάτα του κόσμου.

    Στη λίστα του Atlas για τα 100 καλύτερα πιάτα του κόσμου, συμπεριλαμβάνεται ένα ιδιαίτερο, παραδοσιακό πιάτο, που στηρίζεται σε τέσσερα υλικά που αφθονούν στη χώρα μας.

    Το νόστιμο και δημοφιλές πιάτο έχει τις ρίζες του στην Κρήτη και είναι μια λαχταριστή αλλά και υγιεινή επιλογή. Το πιάτο περιλαμβάνει τραγανά παξιμάδια, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, φρέκιες ντομάτες, μυρωδάτη ρίγανη, θρυμματισμένη μυζήθρα και κάπαρη.

    Όλα μαζί συνθέτουν το απόλυτο καλοκαιρινό - και όχι μόνο - μεσογειακό πιάτο. Τον απολαυστικό ντάκο.

    Ο ντάκος βρίσκεται στη θέση 17 στη λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα του κόσμου, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το δημοφιλές σουβλάκι βρίσκεται μόλις στη θέση 69! Μετά τον ντάκο, συναντάμε τα παϊδάκια στη θέση 26 και το γιουβέτσι στη θέση 64

    Το κρητικό πιάτο στο παρελθόν έχει κατακτήσει και τη θέση της δεύτερης καλύτερας σαλάτας στον κόσμο.

    πηγή https://www.reader.gr

     

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow