Επιστήμονας δίνει μία διαφορετική εξήγηση
για την προέλευση του φιλιού
Είναι μια από τις πιο πρωτόγονες ανθρώπινες παρορμήσεις, ωστόσο γιατί ακριβώς φιλιόμαστε έχει ιντριγκάρει τους επιστήμονες εδώ και αιώνες.
Σύμφωνα με την dailymail, ένας ερευνητής έχει μια νέα θεωρία που μπορεί να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν φιλήσετε.
Ο καθηγητής Adriano Lameira, ένας εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Warwick, ισχυρίζεται ότι το φιλί έχει την προέλευσή του στους τριχωτούς ανθρώπινους προγόνους μας πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Η πράξη του πολύ ελαφρού φιλιού με σφιγμένα χείλη ήταν κάποτε μια έξυπνη τεχνική για να αφαιρέσεις τις ψείρες ο ένας από τη γούνα του άλλου, υποστηρίζει ο Λαμέιρα.
Μόλις πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια άρχισε να αποκτά σεξουαλική χροιά και να γίνεται μια πράξη που προηγήθηκε του ζευγαρώματος.
Άλλες θεωρίες για το γιατί φιλιόμαστε κυμαίνονται από τη σκλήρυνση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσω της ανταλλαγής βακτηρίων, έως μια μορφή «μυρίσματος» για κοινωνική επιθεώρηση.
Αλλά αυτή η υπόθεση – γνωστή ως «το τελευταίο φιλί του groomer» – προσθέτει μια νέα εξελικτική προέλευση για τα ανθρώπινα φιλιά, που απεικονίζεται στη μεγάλη οθόνη για περισσότερα από 100 χρόνια.
Πηγή: NewsBomb.gr