Ο έρωτας έρχεται τελικά με την τέταρτη ματιά!

Ο έρωτας έρχεται τελικά με την τέταρτη ματιά!

Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις ο έρωτας όχι μόνο δεν έρχεται με την πρώτη ματιά

, αλλά μπορεί να μας «χτυπήσει» με τη δεύτερη, την τρίτη ή και την… τέταρτη!

Ερευνητές από το Κολλέγιο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης συγκέντρωσαν φωτογραφίες αντρών και γυναικών και ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να τις αξιολογήσουν ως προς την ελκυστικότητά τους.

Σε δεύτερη φάση, ξεδιάλεξαν 112 φωτογραφίες, από τις οποίες οι μισές ήταν αυτές που είχαν πάρει τις υψηλότερες βαθμολογίες. Οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες αυτές σε 22 αδέσμευτους νέους (άντρες και γυναίκες), οι οποίοι έπρεπε να βαθμολογήσουν και πάλι τις φωτογραφίες, όμως αυτή τη φορά παρακολουθήθηκε η εγκεφαλική τους δραστηριότητα ενώ κοιτούσαν τα πρόσωπα.

Στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, τα όμορφα πρόσωπα πήραν υψηλότερες βαθμολογίες από την πρώτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις εγκεφαλικές απεικονίσεις, αφού παρατηρήθηκε έντονη αύξηση σε δύο τύπους εγκεφαλικών κυμάτων που συνδέονται με τον ενθουσιασμό και τη διέγερση.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο ψυχολόγος Δρ Ravi Thiruchselvam αναφέρει: «Παραδόξως, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι βρίσκουν ένα άτομο ελκυστικό αφού το δουν αρκετές φορές, ακόμη κι αν την πρώτη φορά δεν ένιωσαν ερωτική έλξη. Αυτό μας δείχνει ότι τα βέλη του Έρωτα είναι μερικές φορές… αργοκίνητα.»

Σημαντικό στοιχείο του φαινομένου, συμπληρώνει ο Thiruchselvam, αποτελεί πιθανώς η επίδραση της επανάληψης στην αντίληψη της ομορφιάς.
πηγή govastileto.gr


Τελευταία νέα

top20 01

 

top20 01

© 2022 TheWebRadio.gr