Δράση για την φιλοτέχνηση των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην πόλη του Πύργου

    Δράση για την φιλοτέχνηση των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην πόλη του Πύργου

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

    Τα ΚΑΦΑΟ είναι τα χαρακτηριστικά γκρίζα κουτιά του ΟΤΕ

    που συγκεντρώνουν τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών και πολυκατοικιών της πόλης. Τα συναντάμε σε κάθε γειτονιά και η ύπαρξή τους έχει ταυτιστεί με το αστικό τοπίο.

    Μπορούν να μετατραπούν σε καμβά ζωγραφικής;  Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου και ο Δήμος Πύργου απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά σε ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την έμπνευσή τους μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2021 στην ηλεκτρονική  διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στέλνοντας ένα αρχείο (PDF,PNG,JPEG,WORD) που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).

    Επιτροπή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού  θα ανακοινώσει την απόφασή της μέσα στον μήνα Απρίλιο του 2022. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

    Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, θα έχει  στη διάθεσή του υλικά απαραίτητα για την δράση και θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος). Επιπλέον, θα αναγράφονται τα  στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κλπ, ενώ  ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

    Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κλπ, και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

    πηγή https://proini.news/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow