Γιατί η νέα γενιά γερνάει πιο γρήγορα από τους millennials

    Γιατί η νέα γενιά γερνάει πιο γρήγορα από τους millennials

    Να σημειωθεί πως η γενιά Gen Z είναι τα άτομα

    που έχουν γεννηθεί από το 1997 μέχρι και το 2012.

    Σύμφωνα με το Business Insider ο Jordan θεωρεί ότι ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή οι εργασιακές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Gen Z είναι πολύ μεγάλες. 

    Θεωρεί πως το άγχος της γενιάς κάνει τα άτομα να γερνούν γρήγορα επειδή υπάρχει οικονομική πίεση, πληθωρισμός και δυσκολία στη διατήρηση του εισοδήματος και της αποταμίευσης, ενώ εργάζονται 09:00 με 17:00: «Προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλουν να κάνουν για την καριέρα τους μακροπρόθεσμα και νιώθουν τεράστια πίεση προσπαθώντας να πετύχουν πριν τα 30». 

    Τι λένε οι ειδικοί - Στρες και υγιεινή

    Η Suzanne Ferree, ανώτερη ιατρός στο Vine Medical Associates στην Ατλάντα, μιλώντας στη Daily Mail για το θέμα είπε ότι της φαίνεται «λογικό». 

    «Οι Gen Z έχουν μεγαλώσει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος ολόκληρης της ζωής τους. Υπάρχει μια μεγάλη σύγκριση. Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα όταν ήμασταν νεότεροι. Δεν είχα καν κινητό στα 25 μου, οπότε δεν ήξερα καν πώς είναι αυτό», είπε η γιατρός. 

    Ακόμα, είπε πως το άτμισμα παίζει βασικό ρόλο στη γήρανση: «Υπάρχει πολύ άτμισμα στους Gen Z και αυτό σίγουρα θα γεράσει το δέρμα πιο γρήγορα, αν όχι και άλλα μέρη του σώματος». 

    Επιπλέον, το άγχος κάνει κακό στη βιολογική ηλικία, η οποία αυξάνεται αναλόγως το πόσο έντονο είναι το στρες. Το στρες προκαλεί φλεγμονή και βλάβη στα κύτταρα του DNA, επομένως και γήρανση. 

    «Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που απελευθερώνεται στο σώμα μας ως απάντηση στο στρες. Είναι αυτό που λέμε καταβολική ορμόνη. Οι αναβολικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, προκαλούν οικοδόμηση ή ανάπτυξη στα πράγματα.

    Η κορτιζόλη είναι μια καταβολική ορμόνη ή ορμόνη διάσπασης. Γερνά το πρόσωπο και προκαλεί τη διάσπαση του κολλαγόνου στο πρόσωπο. Προκαλεί επίσης διάσπαση πραγμάτων όπως ο εγκεφαλικός ιστός και ο εντερικός βλεννογόνος, που θα αυξήσει τη φλεγμονή. Θα προκαλέσει επίσης διάσπαση του παγκρεατικού ιστού, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα ή διαβήτη».

    Ο καθηγητής νευρολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ, Robert Friedland, είπε ότι: «το χρόνιο στρες έχει σίγουρα κακή επίδραση στον εγκέφαλο, την καρδιά και στον μεταβολισμό της γλυκόζης», κάτι που μπορεί να οφείλεται στην εργασιακή ανασφάλεια. 

    «Η καθιστική ζωή είναι το κάπνισμα αυτής της γενιάς. Το να είσαι σε καθιστική θέση οδηγεί στη γήρανση επειδή ο μυς δεν δημιουργεί αυτούς τους όμορφους χημικούς αγγελιοφόρους που λένε στο σώμα σου ότι είναι χρήσιμο να ασκείσαι. Αν είστε σπίτι, παίζετε βιντεοπαιχνίδια και κάνετε πιο καθιστική ζωή στον υπολογιστή, δεν λαμβάνετε αυτά τα όμορφα νεανικά σήματα», είπε. 

    Πρόσθεσε ως βασική αιτία και το γεγονός ότι το εύκολο φαγητό από έξω είναι πιο συνηθισμένο στις μέρες μας: «Το γρήγορο φαγητό έχει επιβλαβή επίδραση στα βακτήρια του εντέρου που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και τη φλεγμονή μας σε όλη τη ζωή».

     

    πηγή https://www.reader.gr

    01.jpeg
    024.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    previous arrow
    next arrow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    previous arrow
    next arrow