Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι στον ύπνο

    Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι στον ύπνο

    Ο ύπνος χρειάζεται να είναι ποιοτικός και επαρκής,

    για την πνευματική διαύγεια κι ευεξία, αλλά και για να έχουμε ενέργεια και διάθεση την επόμενη ημέρα.Οι ειδικοί ουκ ολίγες φορές τονίζουν πόσο σημαντικός είναι ο βραδινός ύπνος και πόσο καθοριστικός είναι στην καλή υγεία μας.

    Ωστόσο, σε πολλούς συμβαίνει ενώ κοιμούνται αρκετά το επόμενο πρωί να ξυπνάνε κουρασμένοι και να μην καταλαβαίνουν το λόγο. Και άλλοι να μην έχουν καλόν ύπνο το βράδυ.

     Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στον βραδινό ύπνο κι ενδεχομένως δεν τα γνωρίζετε:

    Πίνετε πολύ νερό πριν κοιμηθείτε

    Ναι, μέσα στην ημέρα πρέπει να πίνουμε νερό προκειμένου να διατηρούμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας. Ωστόσο, όταν πίνετε νερό πριν τον ύπνο και μάλιστα αρκετό, αυτό έχει ως συνέπεια να φουσκώσετε. Επίσης, μέσα στη νύχτα θα σηκωθείτε για να πάτε τουαλέτα, που θα διαταράξει τον ύπνο σας.

    Πίνετε καφέ μετά τις 7 το απόγευμα

    Αν τύχει και βγείτε έξω αργά το απόγευμα αποφύγετε να παραγγείλετε καφέ ή άλλο ρόφημα που περιέχει καφεΐνη, διότι οι πιθανότητες το βράδυ να μην κλείνετε μάτι, αυξάνονται.

    Θέλει αλλαγή το στρώμα σας

    Κι, όμως, το στρώμα παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου και πολλές φορές αν δεν είναι καλό, να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε καλά.

    Σκέφτεστε θέματα δουλειάς όταν ξαπλώνετε

    Οι ειδικοί λένε πως όταν πλαγιάζουμε και κλείνουμε τα μάτια, καλό είναι να σκεφτόμαστε πράγματα θετικά και όχι αυτά που θα μας αγχώσουν, όπως για παράδειγμα θέματα που αφορούν τη δουλειά.

    Κοιμάστε με ανοιχτή την τηλεόραση

    Πολλοί πριν κοιμηθούν, βλέπουν τηλεόραση και μάλιστα τους παίρνει ο ύπνος με αυτή ανοιχτή. Ένα λάθος που επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας.

     
    Παίρνετε νωρίτερα έναν υπνάκο

    Πολλοί το απόγευμα παίρνουν έναν υπνάκο για λίγα λεπτά ίσα για να ξεκουραστούν. Και άλλοι, επίσης πάρα πολλοί, τους παίρνει ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, ξυπνάνε και πηγαίνουν στο κρεβάτι. Ένα συχνό λάθος που και αυτό ως διαδικασία καταλαβαίνετε ότι επηρεάζει το βραδινό σας ύπνου.

    Πηγή: baby.gr

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow