«Σπάσε τη σιωπή»!: Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας την Παρασκευή 25/11 στον «Απόλλων»

«Σπάσε τη σιωπή»!: Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας την Παρασκευή 25/11 στον «Απόλλων»

Προβολή της ταινίας "The Noir Project" του Γ. Βαρδαρινού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Σπάσε τη σιωπή», την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο θέατρο Απόλλων.

Μηνύματα, στατιστικά στοιχεία «γροθιά στο στομάχι», προβολή ταινίας, ψυχογραφήματα θύτη και θύματος και νομικές συμβουλές απαρτίζουν το περιεχόμενο της εκδήλωσης που έχει επιμεληθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Δήμος Πύργου και η επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με την αμέριστη συμβολή της κ. Φλώρας Παπαγιαννάκη και τη συνδρομή του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου.

 

dimos emf via tainia

Οι ομιλητές

-Την εκδήλωση θα «ανοίξει» η προβολή της ταινίας « The Noire Project» του βραβευμένου σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού και σενάριο Αναστασίας Μπαρτζουλιάνου όπου μέσα από τα μάτια ενός εφήβου βλέπουμε την κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του και συμβολικές εικόνες που προμηνύουν τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν..

Είναι μια 25λεπτη ταινία που πραγματεύεται τα καυτό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, με αναφορές στο κινηματογραφικό είδος του film noir. Αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στα σεξιστικά πρότυπα που διαιωνίζουν την συστημική βία κατά των γυναικών, η οποία συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα ακόμη και στις σύγχρονες "προοδευτικές" κοινωνίες.

-Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ψυχολόγος Π.Ε. και στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου, θα μιλήσει εκτενώς για το φλέγον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, θα σκιαγραφήσει  το προφίλ του θύτη και του θύματος, τις ενδείξεις κακοποιητικής συμπεριφοράς και θα δώσει πληροφορίες για την ασφαλή έξοδο των θυμάτων από μια κακοποιητική σχέση.

-Η δικηγόρος και πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου θα μιλήσει για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Θα δώσει νομικές συμβουλές για το πώς μπορεί ένα κακοποιημένο άτομο να αντιμετωπίσει νομικά το θέμα, σε ποιες αρχές να απευθυνθεί, ποια νομικά εργαλεία υπάρχουν καθώς και την δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

dimos ekd emfili via 1

(Δελτίο Τύπου)

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow