Το μυστικό για να έχεις θετική διάθεση όλη την εβδομάδα κρύβεται στα ΣΚ

Το μυστικό για να έχεις θετική διάθεση όλη την εβδομάδα κρύβεται στα ΣΚ

Πώς θα εκμεταλλευτείς το σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα για να είσαι πιο ευτυχισμένη και παραγωγική.

Ζούμε σε μια εποχή με φρενήρεις ρυθμούς και διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Η αγορά εργασίας δεν συγχωρεί λάθη και όλες προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αναδειχθούμε στην μάχη του ανταγωνισμού.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να συνδυάσει καριέρα και προσωπική ζωή, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις της να είναι ολοένα και περισσότερες. Αυτό οδηγεί συχνά σε κρίσεις άγχους και περιόδους έντονου στρες που σε βάθος χρόνου έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία της.

Οι σύντομες αποδράσεις και τα μικρά διαλείμματα από την ρουτίνα, αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ανανεωθείς ψυχικά και σωματικά. Ποιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Οι ειδικοί έδωσαν την απάντηση.

Πώς τα ΣΚ θα αλλάξουν τη διάθεσή σου

Μια ομάδα ερευνητών θέλησε να δει εάν η παρακίνηση των εργαζομένων να αντιμετωπίζουν το Σαββατοκύριακό τους σαν διακοπές θα τους επέτρεπε να απολαμβάνουν περισσότερο το ρεπό τους και να επιστρέφουν πιο χαρούμενοι στη δουλειά.

 

Ερευνα που διεξήχθη σε 441 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι που περνούσαν το Σαββατοκύριακο σαν mini διακοπές ήταν περισσότερο επικεντρωμένοι στο παρόν. Επιπλέον είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα, λιγότερα αρνητικά vibes και μεγαλύτερη προθυμία να επιστρέψουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Πώς θα το κάνεις:

 Στην πραγματικότητα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντιμετωπίζεις τα Σαββατοκύριακά σου όπως την περίοδο των διακοπών. Με λίγα λόγια, απόφυγε τα άσκοπα τηλεφωνήματα, μην απαντάς σε επαγγελματικά e-mails και προσπάθησε να μην τσεκάρεις συχνά το κινητό σου.

Κακά τα ψέματα, ακόμη κι ένα 48ωρο μακριά από το εργασιακό μας περιβάλλον και ό,τι συνδέεται άμεσα με αυτό αρκεί για να αποφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε. Πίστεψέ με η επιστροφή στο γραφείο θα είναι τελείως διαφορετική και σίγουρα πολύ πιο ευχάριστη.

Όπως έλεγε και η Αμερικανίδα πολιτικός Eleanor Roosevelt :«Ο σκοπός της ζωής είναι να τη ζήσεις, να γευτείς την εμπειρία στο μέγιστο, να προσεγγίσεις πρόθυμα και χωρίς φόβο νεότερες και πλουσιότερες εμπειρίες».

 
01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow