Χριστουγεννιάτικο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι στο Μουσείο Αρχιμήδη!

Χριστουγεννιάτικο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι στο Μουσείο Αρχιμήδη!

Το Μουσείο Αρχιμήδη (Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία)

φοράει το γιορτινά του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ανακαλύψουν τα χριστουγεννιάτικα έθιμα των Αρχαίων Ελλήνων και να στολίσουν με τα πιο πρωτότυπα χειροποίητα στολίδια ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα!

  • Άραγε το ξέρατε ότι στόλιζαν δέντρο και στην Αρχαία Ελλάδα;

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την Ειρεσιώνη, το “χριστουγεννιάτικο δέντρο” της αρχαιότητας!

Στολίζοντας κλαδιά ελιάς με τον τρόπο που το έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες θα  αναβιώσουμε τα έθιμά τους και θα γιορτάσουμε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τα φετινά Χριστούγεννα! 

Μια δράση που συνδυάζει την μάθηση με την διασκέδαση, την γνώση με την δημιουργικότητα και μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, σε ένα υπέροχο ταξίδι με συνοδοιπόρο την γιορτινή μας διάθεση!

Α΄ συνάντηση:Με την βοήθεια του Πλάτωνα και του Αρχιμήδη θα φτιάξουμε μαζί τις πιο πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μπάλες που θα κάνουν το δέντρο μας μοναδικό, μαθαίνοντας παράλληλα πως φτιάχτηκε ο κόσμος κατά τους Αρχαίους Έλληνες!

Β’ συνάντηση: Γνωρίζουμε την Ειρεσιώνη και ανακαλύπτουμε μαζί τα έθιμα των Αρχαίων Ελλήνων,εντοπίζοντας τις ομοιότητες με τα σημερινά έθιμα! Θα μοιραστούμε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ φυσικά δεν θα λείψουν και οι ιστορίες από τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα μέχρι τώρα!

Δραστηριότητες:- Στολίζουμε τη δική μας Ειρεσιώνη με τον τρόπο των Αρχαίων Ελλήνων! - Φτιάχνουμε τα δικά μας πρωτότυπα στολίδια για να στολίσουμε με μοναδικό τρόπο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! 

Ηλικίες: Παιδιά 6–12 ετών

Κόστος: 6€/συνάντηση ή 10€ συνολική τιμή και για τις δύο συναντήσεις.

Ημερομηνία διεξαγωγής δράσης:

  • Α’ Συνάντηση,Κυριακή 11Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 00
  • Β’ Συνάντηση, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00

Διάρκεια:90’

Δηλώσεις συμμετοχής: Απαραίτητη η προκράτηση συμμετοχής στο τηλ. 6931831530

(Δελτίο Τύπου)

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow