Πόσους καφέδες την ημέρα πίνουν οι Έλληνες;

Πόσους καφέδες την ημέρα πίνουν οι Έλληνες;

Μία νέα έρευνα έρχεται να αναδείξει τις συνήθειες των Ελλήνων

σε ό,τι αφορά τον καφέ - Πόσους πίνουν την ημέρα, προτιμήσεις, αλλά και από πού αγοράζουν τον καφέ τους

Μία νέα έρευνα από το εργαστήριο Αγοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται να καταγράψει τις συνήθειες των Ελλήνων σε ότι αφορά ένα από τα αγαπημένα μας ροφήματα, τον καφέ. Όπως φαίνεται από αυτή την έρευνα, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το συγκεκριμένο ρόφημα.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο 2nd Coffee Business Forum, πως το 68% των Ελλήνων καταναλώνει δύο ή και περισσότερους καφέδες την ημέρα, ενώ στην κατανάλωση εντός σπιτιού, πρώτη επιλογή αποτελεί ο φραπέ.

 
 

Η έρευνα ανέδειξε και το ποσό που ξοδεύουν οι καταναλωτές για την κατανάλωση καφέ, αλλά και το τι πιστεύουν για την τιμή τους. Από την έρευνα προκύπτει ότι τα υψηλότερα εισοδήματα ξοδεύουν περισσότερα από 5 ευρώ την ημέρα για την κατανάλωση καφέ, ενώ τα χαμηλότερα, έως 5 ευρώ τη μέρα.Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι από την τιμή του καφέ που καταναλώνουν εκτός σπιτιού, η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται να έχουν πιο θετική στάση για την τιμή του καφέ στα take away, σε σχέση με τα coffee bar. Το 32% δηλώνει ικανοποιημένο από την τιμή στα coffee bar και το 47% στα take away. Αντίθετα, απογοητευμένο από την τιμή του δηλώνει το 30% και το 20% αντίστοιχα, ενώ, «ουδέτερο» εμφανίζεται το 38% στα coffee bar και το 32% στα take away.

Η έρευνα δείχνει και σημαντικά στοιχεία για τις επιλογές των καταναλωτών. Το 31% των καταναλωτών αγοράζει από ανεξάρτητα coffee shops, το 19% από ελληνικές αλυσίδες καφέ, το 17% από ξένες αλυσίδες καφέ και ένα ποσοστό της τάξεως του 6% δηλώνει πως αγοράζει από το κατάστημα που «έχει καλό καφέ».

Η έρευνα δείχνει πως οι Έλληνες εμφανίζονται να είναι καλά ενημερωμένοι σε σχέση με τον καφέ. Οι περισσότεροι δίνουν βάση στα υψηλά γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ το ενδιαφέρον τους φαίνεται να έχει μετατοπιστεί σε premium προϊόντα καφέ όπως arabica, μονοποικιλιακούς και νέα αρωματικά blends.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ηλικία και το εισόδημα δε φαίνεται να παίζουν ρόλο στην ποικιλία καφέ που επιλέγουν καθώς σε ποσοστό 59% οι καταναλωτές απάντησαν ότι προτιμούν χαρμάνια, το 36% μονοποικιλιακούς το 4% ντεκαφεϊνέ και το 1%, βιολογικό καφέ.

Πηγή cover photo: Intime

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow